Primăria Brașov a lansat procedura de achiziție pentru execuţia lucrărilor de construcție pentru proiectul Terminal transport urban gara Brașov, proiect ce face parte din strategia municipalității de tranformare a transportului în comun în principala alternativă de mobilitate urbană, în locul autoturismelor proprii. Terminal va fi construit în zona parcării publice din stânga gării și va fi cel mai mare din Brașov, dispunând de 12 peroane, dintre care 4 vor fi dotate cu stații electrice cu încărcare rapidă. Valoarea estimată a achiziției este de aproape 16 milioane de lei, fără TVA.

”Transportul în comun reprezintă soluția optimă de mobilitate urbană, atât prin condițiile oferite, cât și prin reducerea poluării, iar Brașovul are mare nevoie să implementeze soluții de reducere a poluării. Continuăm să investim în creșterea calității serviciilor pe care le oferă RATBV, atât prin achiziția de mijloace de transport, cât și prin asigurarea infrastructurii necesare. Pe acoperișul autogării vom avea gazon, iar copertina peroanelor va fi prevăzută cu panouri fotovoltaice. Totodată, terminalul va însemna nu doar o zonă de peroane asfaltată, ci vom amenaja un spațiu verde cu gazon, vom planta 70 de arbori și 20 de arbuști decorativi, astfel încât călătorii să se simtă confortabil și când așteaptă autobuzul”, a declarat primarul Allen Coliban.

În cadrul proiectului se vor realiza umătoarele:

  • clădirea terminalului;
  • amenajarea zonei carosabile destinate parcării autobuzelor;
  • amenajarea de trotuare/ alei și 12 peroane pentru autobuzele RATBV;
  • amenajarea spațiului verde.

Cum ar trebui să arate noul terminal

Acoperișul autogării este tip terasă verde, circulabilă. Panta acoperișului este de 3%. Deoarece partea din spate a clădirii este parțial îngropată, spațiul verde de pe construcție comunică cu restul spațiului verde.

Platforma carosabilă asigură locul pentru oprirea a 12 autobuze, respectiv 9 locuri pentru autobuze cu lungime maximă de 13 m și 3 locuri pentru autobuze articulate cu lungime de 18 m.

Dintre acestea, 4 locuri sunt destinate încărcării autobuzelor electrice și sunt echipate cu stații de încărcare.

În plus, amplasamentul a fost prevăzut și cu 7 locuri de parcare pentru autoturismele persoanelor cu handicap.

Suprafața totală a acestui terminal este de 7.500 de m.p., suprafață ce include: autogara, peroanele, zona verde, aleile și locurile de parcare pentru persoanele cu dizabilități.

Durata maximă de execuție este de 13 luni de la data ordinului de începere a lucrărilor.

Valoarea estimată a acestui contract este de 15.682.267.34 lei + TVA, finanțarea fiind asigurată în principal din fonduri europene nerambursabile (98% din cheltuielile eligibile), prin Programul Operațional Regional, Axa Prioritară 4 a Programului REGIO 2014-2020, Obiectivul Specific 4.1 – Reducerea emisiilor de carbon în municipiile reședință de județ prin investiții bazate pe planurile de mobilitate urbană durabilă.

Modalitatea de atribuire este cel mai bun raport calitate-preţ, în care propunerea financiară reprezintă 60 de puncte, iar componenta tehnică 40 de puncte, din care gradul de adecvare al graficului general de realizare a investiției publice – durata, succesiunea activităților și inter-relaționarea acestora, inclusiv drumul critic, identificarea punctelor cheie de control (jaloanelor), resursele alocate pentru realizarea activităților în cadrul contractului prin raportare la metodologia de executare a lucrărilot – totalizează 30 de puncte, iar demonstrarea unei metodologii corespunzătoare pentru obținerea asigurării că lucrările sunt realizate la parametrii calitativi solicitați (Planul de management al calității lucrărilor executate), 10 puncte.

Termenul limită pentru primirea ofertelor este 1 august 2022, ora 15:00.

Sursa foto: Primăria Brașov

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri