Sărbătorile se apropie cu pași repezi, iar orașele României au dat deja startul târgurilor de Crăciun. Iată care sunt cele deschise până acum, dar și cele care urmează să fie inaugurate.

Târgul de Crăciun din București

Cel mai mare Târg de Crăciun din România se va deschide pe 30 noiembrie, în Piaţa Constituţiei. Intrarea va fi liberă, iar târgul va putea fi vizitat până pe data de 26 decembrie. În seara de debut, de la ora 18,00, din Târgul de Crăciun se va aprinde iluminatul festiv în Capitală.

"Bradul înalt de 30 de metri, îmbrăcat în cetină, decoraţiunile luminoase, căsuţele frumos ornate, deliciile tradiţionale şi internaţionale, activităţile de poveste pregătite pentru toţi vizitatorii, concertele de colinde şi muzica specifică sărbătorilor, toate vor crea atmosfera magică a Crăciunului, chiar în inima oraşului", precizează Creart.

Cele peste 130 de căsuţe de Crăciun vor găzdui meşteşugari din toate zonele ţării. Aceştia vor comercializa globuri pictate manual, clopoţei din ceramică, coroniţe împletite şi alte decoraţiuni şi ornamente specifice, icoane şi obiecte din lemn, ii şi costume tradiţionale, jucării, accesorii, bijuterii, podoabe şi cosmetice naturale.

Sursa Foto: PMB

Târgul de Crăciun din Craiova

Târgul organizat la Craiova conține programe de divertisment și zeci de spații cu produse tradiționale și ornamente dedicate sărbătorilor.

Pentru un eveniment de succes, Municipiul Craiova a distribuit diversele evenimente de Crăciun în patru locuri diferite din oraș. Ele sunt legate între ele prin lumini (peste un milion de becuri cu LED-uri) făcând din Craiova și cea mai bună destinație de lumini de Crăciun din România.

Târgul a fost inaugurat pe 17 noiembrie și se va închide pe 2 ianuarie 2024.

Sursa Foto: Lia Olguța Vasilescu/ Facebook

Târgul de Crăciun din Brașov

Târgul de Crăciun de la Brașov va fi inaugurat oficial pe 30 noiembrie, de Sfântul Andrei.

Pentru a asigura un acces facil la căsuțele din cadrul târgului și o vizibilitate cât mai mare pentru toți comercianții, târgul din acest an a fost gândit pe zone:

  • zona pentru producătorii din sfera de produse alimentare și agro-alimentare, cu 13 căsuțe;
  • zona cu produse meșteșugărești și artizanale, care va avea 17 căsuțe;
  • zona cu produse alimentare preparate la fața locului: 12 căsuțe;
  • zona pentru comercianții de produse alimentare și nealimentare, cu 8 căsuțe.

De asemenea, în Piața Sf. Ioan, unde va fi și patinoarul, vor fi amplasate 5 rulote food-truck.

La categoria de produse alimentare ambalate, brașovenii și turiștii vor putea achiziționa: produse de carmangerie specifice acestui sezon – caltaboși, cârnați, jambon, ciolan, dar și pastramă, turtă dulce, cozonac, kurtos-kalacs sau ciocolată de casă.

Sursa Foto: Primăria Brașov

Târgul de Crăciun din Sibiu

Târgul de Crăciun de la Sibiu și-a deschis porțile pe 17 noiembrie și va putea fi vizitat până pe 2 ianuarie 2024.

Căsuțele cu cadouri și produse tradiționale, mirosul îmbietor de vin fiert, nuci prăjite și colindele vor crea atmosferă timp de 47 de zile în Piața Mare.

Sursa Foto: Târgul de Crăciun Sibiu/ Facebook

Târgul de Crăciun din Timișoara

Duminică, pe 26 noiembrie, la ora 18:00, în Piața Victoriei, Târgul de Crăciun de la Timișoara își va deschide porțile primilor vizitatori.

Târgul va putea fi vizitat până pe 7 ianuarie 2024. La Timișoara, Primăria încă mai așteaptă expozanți dornici să își prezinte produsele.

Sursa Foto: Târgul de Crăciun din Timișoara/ PrimăriaTM

Târgul de Crăciun din Cluj-Napoca

Clujul organizează, anul acesta, două târguri de Crăciun. Primul este amenajat în Piața Unirii și va fi deschis între 24 noiembrie 2023 și 1 ianuarie 2024. Acesta va găzdui inclusiv o roată panoramică.

Cel de-al doilea are loc pe Platoul Sălii Sporturilor ”Horia Demian” și va fi disponibil turiștilor între 1 decembrie 2023 și 1 ianuarie 2024.

Sursa Foto: Târgul de Crăciun din Cluj

Sursa foto: PMB

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri