Elveția este afectată de războiul pornit de Rusia, oficialii de la Zurich temându-se de penele de curent care ar putea să acapareze țara în sezonul rece. Pentru a evita această situație, elvețienilor ar putea fi obligați să meargă cu mașinile electrice doar în situații de maximă necesitate. În plus, ar putea să fie impuse limite și la conusumul casnic de curent, scrie The Telegraph.

Elveția este considerată, adesea, ca fiind unul dintre cele mai atractive state, clasându-se pe prima poziție în topul Best Countries pe 2022 care analizează opiniile a mii de oameni cu privire la 85 de națiuni. În ciuda reputației impecabile pe care și-a construit-o Elveția, țara cu o populație de 8,7 milioane de locuitori ar fi pe punctul de a intra într-o criză energetică.

Guvernul elvețian a propus o serie de măsuri care fac parte dintr-un pachet de urgență la care se va apela în situația în care țara va ajunge în punctul în care să nu-și poată acoperi nevoile de energie. Elveția se bazează, în proporție de 60%, pe curent procurat de la hidrocentrale, iar importurile sunt esențiale pentru stabilitatea energetică a țării. În prezent, o treime din nevoile de curent ale Elveției sunt acoperite de la centrale nucleare, dar tehnologia nucleară va fi trasă pe linie moartă deoarece este poluantă.

Cum se bazează pe hidrocentrale, Elveția este capabilă să-și acopere consumul propriu și să și exporte energie în lunile ploioase de toamnă și primăvară, dar, iarna, se bazează pe importuri. Astfel, în acest sezon rece, guvernanții au pus la cale mai multe soluții în cazul în care va deveni obligatorie reducerea consumului de curent.

Conform oficialilor, printre opțiunile puse pe masă sunt și unele care ar afecta posesorii de mașini electrice. Aceștia ar putea să fie obligați, pe o perioadă anume, să nu circule cu EV-urile lor decât dacă trebuie să o facă. În plus, căldura din locuințe ar putea să fie limitată la 20 de grade Celsius, iar programul de funcționare al magazinelor ar putea să fie redus. Dacă se ajunge într-o situație critică, ar putea fi luată măsura de a suspenda organizarea de concerte și spectacole, iar serviciile de streaming ar putea să fie și ele obligate să ofere servicii la rezoluție scăzută.

Măsurile sunt împărțite în două seturi, în funcție de gravitatea situației. Primul set de măsuri, care ar fi pus în aplicare în cazul în care lipsurile în furnizarea de energie nu sunt mari, include și limitarea căldurii din locuințe, dar și limitarea temperaturii în ciclul de spălare al rufelor la cel mult 40 de grade Celsius. Abia al doilea set de măsuri, pentru situații cu adevărat complicate, obligă posesorii de mașini electrice să alegea alte metode de transport pentru călătoriile neesențiale, dar include și oprirea apei calde în băile publice - dacă lucrurile se înrăutățesc și mai mult s-ar putea ajunge și la oprirea lifturilor din clădirile publice, dar și la închiderea luminițelor de Crăciun. Minarea pentru monede virtaule ar fi și ea interzisă în această perioadă.

Sursa foto: Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri