Cupra a confirmat că varianta de producție a conceptului UrbanRebel se va numi Raval. Numele, inspirat din zona El Raval a Barcelonei unde se află și Muzeul de Artă Contemporană, numele înseamnă, simplu, suburbie în limba catalană. Noul model compact va fi, practic, un Volkswagen ID.2 cu haine mai sportive și un preț de pornire în jurul a 25.000 de euro.

Cupra nu ne-a arătat, încă, imagini cu cel mai mic model al său în varianta de serie, dar a anunțat că, atunci când conceptul UrbanRebel va intra pe linia de producție, el se va numi Raval. Folosind aceeași platformă MEB pe care o regăsim și la mijlocul EV-urilor Volkswagen și Skoda, Raval va fi mai scump decât „rudele” din grup.

Pe fondul aparentei repoziționări viitoare a Seat ca brand de mobilitate, Cupra pare că îi va lua locul în arena electricelor din VAG, iar Raval este o componentă importantă a planului, chiar dacă nu va oferi performanțele anunțate cu ocazia (re) dezvelirii conceptului UrbanLegend, în 2022. Prima versiune a conceptului părea scoasă cu forța de pe un circuit, iar varianta a doua oferă multe indicii cu privire la modelul final, de serie.

Totuși, putem visa la o versiune cu 223 de cai putere care prinde 100 km/h cu start de pe loc în sub șapte secunde. Partea bună este că, oricare ar fi cifrele de performanță, Raval nu va semăna deloc cu ID.2, care aduce mai degrabă cu Golf-urile de pe vremuri. Raval, însă, are o linie ceva mai înaltă, trecând aproape în teritoriul crossover-urilor, dar ampatamentul este același: 2,6 metri.

Cu ocazia anunțului cu privire la numele lui UrbanRebel / Raval - care va ajunge în showroom-uri abia în 2025 - Cupra a publicat și cifrele financiare pentru primul trimestru din 2023. Trebuie spus, evident, că vorbim de o marcă nouă a cărui prim model propriu 100% electric, Born, abia își face loc pe piață fără să fie încurcat de colegul ID.3. Oricum, cifrele spun povestea urcării pe valul electric: profituri de 144 de milioane de euro, cu 139 de milioane de euro peste Q1 din 2022.

Sursa foto: Cupra

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri