Furnizorul global de tehnologie automotive Hella şi-a extins reţeaua de centre tehnice în România la Iaşi, aceasta fiind a cincea locaţie cu acest profil, după centrele din Craiova, Oradea şi cele două din Timişoara, relatează Agerpres.

Conform unui comunicat remis, marţi, AGERPRES, o echipă de bază a fost înfiinţată la Iaşi la sfârşitul anului 2022, fiind implicată în proiecte în parteneriat cu HELLA Technical Center Timişoara.

În iulie 2023, HELLA inaugurează oficial noul centru tehnic în Iaşi, odată cu instalarea echipei în sediul din Palas Campus, cea mai mare clădire de birouri din România. În trei ani, aici vor lucra 200 de oameni care vor beneficia de condiţii superioare de muncă, de la echipamente la design-ul modern şi facilităţile birourilor.

Specialiştii ieşeni dezvoltă "corner radar", o componentă cheie pentru domeniul conducerii autonome. Acesta asigură detecţia obiectelor staţionare, cât şi a celor în mişcare (pietoni, biciclişti, animale etc.) în mediul înconjurător.

În cadrul diviziei de produse şi sisteme electronice a HELLA, centrul de la Iaşi oferă soluţii conform cerinţelor actuale ale clienţilor în zona conducerii autonome, cu perspectiva de a contribui şi la cele ce vor determina nivelul 3+ AD (Autonomous Driving).

"Caracterul deosebit al oraşului, şi anume combinaţia dintre tradiţie, dezvoltare economică, energie, creativitate şi îndrăzneală, a fost unul dintre principalele motive pentru care am decis să deschidem un nou centru tehnic la Iaşi. Am întâlnit aici oameni cu mare potenţial, calificaţi şi cu o etică a muncii bine conturată. Ne bucurăm să le oferim noilor noştri colegi un mediu de lucru stabil, cu oportunităţi de creştere în carieră şi echilibru între viaţa profesională şi personală. La Iaşi, ca peste tot în HELLA, promovăm, în echipe, colaborarea, respectul reciproc, dar şi curiozitatea faţă de inovaţie şi agilitatea în gândire", a declarat Gelu Murariu, directorul general al HELLA România.

HELLA Technical Center Iaşi are oportunităţi de angajare pentru tineri, absolvenţi şi studenţi, dar şi pentru profesionişti cu experienţă care pot ocupa poziţii de conducere. Competenţele sunt cuprinse în trei domenii, system engineering, programare software şi testare (de system şi software).

Compania este prezentă în România din 2005. Are cinci centre de proiectare şi dezvoltare, un centru administrativ şi trei unităţi de producţie în Timişoara, Arad, Lugoj, Craiova, Oradea şi Iaşi. Peste 5.000 de angajaţi lucrează azi în HELLA România. În calitate de furnizor de top la nivel mondial, HELLA dezvoltă tehnologii inovatoare pentru produse electronice şi de iluminat, contribuind la creşterea a trei tendinţe majore din industrie: electrificarea şi managementul energiei, conducerea autonomă în siguranţă, precum şi experienţa unui habitaclu digitalizat şi sustenabil.

Multe din produsele dezvoltate în centrele de proiectare româneşti sunt apoi fabricate în unităţile proprii din ţară şi din reţeaua globală: componente şi sisteme electronice, produse superioare de iluminat.

HELLA este o companie listată la bursă, operaţională sub brandul umbrelă FORVIA. În cadrul acestui grup, HELLA reprezintă înalta performanţă în tehnologia de iluminat şi electronică în industria auto. În acelaşi timp, compania acoperă un portofoliu larg de servicii şi produse pentru ateliere şi magazine de piese auto, precum şi pentru constructorii de vehicule speciale prin intermediul Business Group Lifecycle Solutions. Compania are 36.000 de angajaţi în mai mult de 125 de locaţii în întreaga lume şi a generat vânzări de 4,4 miliarde de euro, în anul fiscal scurt 2022 (iunie - decembrie).

Sursa foto: Wirestock Creators / Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri