Astăzi, la ora 10, au început înscrierile la programul Rabla Local 2023. Programul este disponibil la nivel național, dar se va desfăşura doar prin autorităţile publice locale care decid să participe. Potrivit ministrului Mircea Fechet, peste 500 de primării s-au înscris în programul Rabla Local, scrie Digi24.

Rabla Local este programul prin care românii pot casa maşini mai vechi de 15 ani, fără obligaţia de a cumpăra una nouă, primind la schimb suma de 3.000 lei. Singura condiţie este că, timp de 3 ani de la obţinerea banilor, beneficiarul programului nu va putea cumpăra o maşină cu o normă de poluare mai mică de Euro 5.

În cadrul programului Rabla Local, ministerul Mediului va suporta 80% din buget, prin Fondul de Mediu, iar 20% va fi suportat de către autoritatea publică locală.

Condiții de eligibilitate mașină pentru Rabla Local 2023

Este considerat eligibil autovehiculul care îndeplinește cumulativ următoarele condiții:

  • a) este înregistrat în evidențele fiscale ale UAT solicitant;
  • b) la data participării în Program are o vechime mai mare sau egală cu 15 ani, calculată de la anul fabricației;
  • c) are norma de poluare Euro 3 și/sau inferioară;
  • d) conține componentele esențiale (motor, transmisie, tren de rulare, caroserie, șasiu, precum și echipamente electronice de gestionare a funcțiilor autovehiculului și dispozitive catalizator, dacă acestea au fost prevăzute din fabricație).

Condiții de eligibilitate persoană fizică Rabla Local 2023

Persoanele fizice care se înscriu în program trebuie să respecte mai multe condiţii

  • a) Să aibă domiciliul sau reședința în România, pe raza primăriei la care face solicitarea;
  • b) Să deţină un autovehicul uzat, cu o vechime mai mare sau egală cu 15 ani şi cu o normă de poluare Euro 3 sau mai mică;
  • c) Maşina trebuie să fie înmatriculată pe numele solicitantului de cel puţin 5 ani
  • d) Să nu aibă restanţe la plata taxelor, impozitelor, amenzilor şi contribuţiilor către bugetul local şi cel de stat
  • e) Să nu aibă condamnări definitive pentru infracţiuni împotriva mediului; să nu folosească aceeaşi maşină pentru a obţine alte finanţări din alte programe.

Sursa foto: Shutterstock / Tupungato

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri