Jaguar si Land Rover, curtate de Alchemy Parteners

Fondul de investitii Alchemy Parteners este pe punctul de a propune o oferta de 4,4 miliarde de euro pentru a cumpara cele doua marci al grupului britanic Ford, Jaguar si Land Rover, anunta La Tribune.

“Sunt foarte interesat sa fac o oferta pentru a achizitiona Jaguar si Land Rover ” a declarat Jon Moulton, asociat al Alchemy Parteners, citeaza ziarul londonez. Grupul Ford a angajat doua banci de investitii, Goldman Sachs si Morgan Stanley, pentru a pregati vanzarea diviziei Premier Automotive Group (PAG), ce include de asemenea si marca Volvo.

Printre potentialii pretendenti se afla si constructorul francez , Renault dar si Dave Richards, director general al grupului Prodrive, care in luna martie a achizitionat de la Ford marca Austin Martin, sustine publicatia City A.M.

Renault a dezmintit insa informatiile publicate de ziarul londonez, achizitionarea unei marci de lux precum Jaguar, nu face parte din strategia sa.

“Nu confirmam absolut deloc aceasta informatie”, a declarat purtatorul de cuvant al Renault.

Carlos Goshn, director general al grupului francez, a declarat in urma cu o saptamana ca o eventuala achizitie a unei marci de lux, nu va aduce niciun castig imediat pentru Renault sau partenerul sau Nissan.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Auto »Setari Cookie-uri