Guvernul a decis prelungirea cu 90 de zile, până la 8 decembrie, a termenelor contractelor de asigurare RCA încheiate de asiguratorii aflaţi în procedură de insolvenţă, a anunţat purtătorul de cuvânt al Executivului, Mihai Constantin, relatează Agerpres.

"Trebuie să menţionez şi prelungirea, printr-o ordonanţă de urgenţă, aprobată de Guvern astăzi, a termenelor în care contractele de asigurare încheiate cu asiguratorul cu o cotă de piaţă ridicată pe segmentul asigurărilor RCA şi aflat în procedură de insolvenţă încetează de drept. Astfel, pentru poliţele de asigurare, reasigurare încheiate de societăţile de asigurare reasigurare aflate în procedură de insolvenţă în derulare, la data intrării în vigoare a acestei ordonanţe de urgenţă, termenele de încetare de drept, de 90 de zile, respectiv 150 de zile, prevăzute de lege, se prelungesc cu 90 de zile", a precizat Mihai Constantin.

El a menţionat că "măsura este necesară pentru asigurarea protecţiei contractanţilor şi beneficiarilor de asigurări, pentru stabilitatea pieţei de asigurări şi pentru evitarea riscului de diminuare a gradului de cuprindere în asigurarea obligatorie RCA a vehiculelor înregistrate pe teritoriul României".

"În consecinţă, noul termen de valabilitate devine 8 decembrie 2023", a mai precizat Constantin.

Premierul Marcel Ciolacu a anunţat și el că valabilitatea poliţelor RCA Euroins va fi prelungită cu trei luni, până la 8 decembrie.

"O altă decizie importantă este prelungirea valabilităţii poliţelor Euroins cu încă trei luni, adică până pe 8 decembrie. Motivul acestei modificări cred că este legitim", a precizat Ciolacu, la începutul şedinţei de Guvern.

El a spus că, dacă s-ar păstra termenul actual de expirare de 8 septembrie, ar exista un real pericol de scăderea gradului de cuprindere în asigurarea obligatorie RCA.

"Sunt încă în vigoare peste 1,8 milioane de poliţe RCA emise de Euroins, iar dacă s-ar păstra termenul actual de expirare, 8 septembrie, este evident că ar exista un real pericol de scăderea gradului de cuprindere în asigurarea obligatorie RCA a unui segment uriaş din parcul auto naţional", a adăugat premierul.

Sursa foto: Pixabay

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri