Care a fost cea mai proastă achiziție pe care ai făcut-o vreodată? Actorul american Nicholas Cage, de pildă, a „spart” aproape 300.000 de dolari pe un cap de T-Rex pe care apoi a fost obligat să-l returneze, dar nu doar el este cunoscut pentru decizii financiare care l-au ruinat. Recent, CEO-ul Hilton Worldwide Chris Nassetta a spus că cea mai proastă alegere pe care a făcut-o a fost să cumpere un Porsche. Decizia de a-l vinde, ulterior, a fost cea mai bună pe care a făcut-o, scrie CNBC.

Un Porsche poate însemna cheia către descătușare, către un amalgam de sentimente și emoții pe care multe alte mașini nu le pot oferi. Pe omul care conduce destinul lanțului hotelier Hilton, însă, un Porsche 944 l-a adus pe buza pierzaniei. Nassetta, astăzi în vârstă de 60 de ani, se lupta cu sentimentele dificile ale unei despărțiri în urmă cu aproape 40 de ani când, plimbându-se prin orașul natal Arlington, a văzut un Porsche 944 în oferta unui dealer de mașini second-hand.

Mașina a costat 20.000 de dolari la acea vreme „și aproape m-a ruinat”, își amintește omul de afaceri care a trebuit să se împrumute pentru a o cumpăra. „Mi-am cheltuit toți banii pe mașina aia blestemată”, a spus acesta, amintindu-și că nu câștiga decât 17.000 de dolari pe an și că Porsche-le a avut nevoie de o coloană de direcție nouă la scurt timp după ce l-a cumpărat. Prețul acestei operațiuni? Mai bine de 2.000 de dolari.

„Mașina a avut tot felul de probleme pe care eu nu-mi permiteam să le remediez”, a spus CEO-ul Hilton. Astăzi, un 944 costă cam 30.000 de dolari, ceea ce nu pare mult dacă ne gândim că Nassetta câștigă, în prezent, peste 23 de milioane de dolari pe an. Dar americanul nu doar că nu-și mai dorește un alt Porsche, ci n-a mai cumpărat nicio altă mașină sport de atunci, vânzând 944-le după doar un și jumătate.

Acest caz nu este, evident, singular, lumea showbiz-ului și a vedetelor fiind presărată de episoade amuzante - cel puțin pentru noi - cu vedete. De la un anume Elvis Presley care a tras cu pușca în direcția De Tomaso-ului Pantera pe care-l avea în garaj și până la povestea tumultoasă a lui Miles Davis și a sa cursă la bordul unui Lamborghini Miura proprietate personală, alergătură încheiată într-un accident provocat de consumul de droguri al celebrului șofer.

Sursa foto: betto rodrigues / Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri