A sosit momentul să îți schimbi mașina și nu știi ce marcă și model să alegi? În cazul acesta, ar fi bine să îți îndrepți atenția și spre o mașină de lux. Deși au prețuri mai ridicate decât mărcile clasice de mașini, avantajele acestora merită să plătești mai mult și, cu siguranță, vei dori să conduci doar astfel de autovehicule de acum înainte.

Pe piață există numeroase mașini de lux dintre care poți alege. O variantă foarte bună ar fi să optezi pentru autorulate de la un dealer autorizat. Astfel, vei face economie și te vei bucura de o mașină calitativă. În cazul în care îți va plăcea acel model, ulterior poți alege varianta nouă a mașinii, când vei dori să o schimbi.

În cele ce urmează, îți vom prezenta principalele avantaje ale unei mașini de lux, astfel încât să iei cea mai bună decizie.

Prestigiu

Pentru multe persoane, a conduce o mașină de lux este un simbol al succesului și al prestigiului. Astfel, le oferă un sentiment de putere și consideră că, printre altele, acest lucru este un semn că vor fi admirați și de către alți oameni. Unele persoane aleg mașinile de lux și pentru că le consideră a fi adevărate opere de artă, în care designul și performanțele tehnologice se îmbină.

Astfel, fiecare experiență de condus este una de neuitat. Finisajele elegante, interiorul de lux, calitatea și siguranța sunt doar câteva dintre aspectele care contribuie la sentimentul de prestigiu. Un exemplu de mașină de prestigiu este Mercedes E Class, care poate satisface chiar și cerințele celor mai exigenți șoferi.

Confort

Când vorbim despre confortul unei mașini, nu ne referim doar la scaune și banchete, ci la întreaga experiență de condus, dar și la cum se simt pasagerii în momentul în care merg cu acea mașină.

Toți șoferii care au ales mașini de lux, au spus că nu vor renunța niciodată la acestea datorită confortului pe care nu îl regăsesc la mașinile mid-range. Pentru fiecare, confortul înseamnă un alt lucru, însă sunt anumite aspecte care se regăsesc la toate modelele.

Confortul derivă din multe alte aspecte, printre care:

  • amplasarea butoanelor și a manetelor, astfel încât să fie ușor accesibile de către șofer;
  • diverse tehnologii care fac mersul cu acea mașină cât mai comod (climatizarea ce poate fi setată diferit pentru șofer și pasageri);
  • materialele din care este realizată mașina;
  • sistemele de siguranță și multe altele.

Calitate

Bineînțeles, trebuie să discutăm și despre calitatea mașinii. Un autoturism de lux este, prin definiție, o mașină calitativă din toate punctele de vedere. Calitatea înseamnă că mașina va fi ușor de întreținut, ușor de condus, va fi comodă și intuitivă.

Un autoturism de lux nu va avea nevoie de prea multe reparații, mai ales în contextul în care faci toate reviziile la timp. Sunt mașini făcute să reziste, dacă sunt folosite în condiții normale și dacă sunt întreținute corespunzător. Astfel, singurele cheltuieli pe care le vei avea vor fi pentru consumabile, la revizii.

Calitatea înseamnă și siguranță. Știm că nimeni nu vrea să se gândească la cele mai negre scenarii, însă în cazul unui accident, o mașină de lux nu doar va proteja mai bine pasagerii, ci se va comporta aproape ireproșabil. Astfel, reparațiile vor fi minime. Bineînțeles, discutăm despre accidente ușoare, în care mașina nu va fi daună totală sau în care nu va necesita reparații destul de costisitoare.

Așadar, dacă îți dorești o nouă mașină și dacă vrei să ai parte de o experiență de condus ireproșabilă, cel mai bine este să alegi o mașină de lux și să te bucuri de calitate, prestigiu și confort.

Sursa foto: Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri