Un român s-a clasat pe locul al doilea în topul celor mai mulți kilometri parcurși în comenziile sale prin serviciul de ride-hailing Bolt, fiind la distanță destul de mică de locul unul ocupa de un leton.

Bolt a împlinit 10 ani în 2023, ajungând la peste 150 de milioane de clienți în peste 500 de orașe din 45 de țări, iar datele retrospectivei Bolt din 2023 dezvăluie ce au în comun clienții din întreaga lume, precum și tendințele unice ale clienților din România în materie de transport.

România s-a clasat pe locul al doilea în Europa la numărul de curse și kilometri parcurși de un singur utilizator: 2.369 de comenzi pentru serviciul Bolt de transport la cerere și 20.469 de kilometri parcurși într-un singur an. Asta înseamnă o medie de 6,5 comenzi plasate de același utilizator.

Reprezentanții Bolt România au precizat pentru wall-street.ro că, pe primul loc din Europa, se află un leton, care a plasat 3,106 curse, iar distanța parcursă în toate aceste 21.974 de km.

De asemenea, țara noastră s-a clasat pe locul întâi la cea mai scumpă comandă plasată pe Bolt Market, de 697 de euro.

„Încheiem anul ca lider pe piața serviciilor de transport la cerere, cu o prezență în 29 de orașe la nivel național. Numărul utilizatorilor noștri crește de la an la an, iar când aceștia aleg opțiuni de mobilitate partajată, cum ar fi ride-hailing și micromobilitate, dar și Bolt Food sau Bolt Market pentru livrarea de alimente, ne ajută să înlocuim tot mai multe situații în care sunt utilizate mașinile personale”,a declarat, într-un comunicat remis redacției, Adrian Zodie, Senior Operations Manager, Bolt România.

În 2023, cele mai populare zile pentru cursele de ride-hailing Bolt la nivel global au fost vineri și sâmbătă seara, iar – cel mai des – Bolt a preluat clienții din aeroporturi și gări, Aeroportul Henri Coandă fiind cea mai frecventă destinație la nivel local.

A fost un an important pentru categoria de animale de companie a Bolt, cu un total de peste 4,8 milioane de călătorii efectuate cu un prieten blănos, dintre care 117.702 în România. În ceea ce privește mâncarea, cea mai aglomerată zi pentru comenzi de mâncare în întreaga lume a fost cea de vineri.

Cele mai populare comenzi de mâncare prin Bolt Food la nivel mondial au fost pentru cheeseburgeri, iar referitor la alimente, bananele au fost produsul favorit comandat prin Bolt Market.

Serviciile de închiriere a trotinetelor electrice au fost foarte des utilizate în România anul acesta. Un singur utilizator a efectuat 1.316 curse cu trotineta electrică, iar distanța medie parcursă a fost de 1,5 km.

De asemenea, cel mai popular interval orar de utilizare a trotinetelor electrice Bolt a fost după-amiaza, la ora 17. Aceste tendințe confirmă utilitatea trotinetelor electrice ca mijloace de transport alternative, folosite pentru a face legătura dintre stațiile mijloacelor de transport în comun și destinația finală, tendință observată de Bolt atât la nivel local, cât și global.

În România, cea mai scumpă comandă de pe Bolt Food în 2023 a fost de 900 de euro, iar cel mai mare număr de comenzi individuale plasate de un singur client a fost de 659. Cel mai popular fel de mâncare comandat de români în 2023 prin Bolt Food au fost noodles, iar cea mai aglomerată zi pentru comenzi a fost vinerea.

Nu în ultimul rând. în ceea ce privește livrările de alimente din Bolt Market, România s-a clasat pe locul întâi la nivel european, cu cea mai scumpă comandă, în valoare de 697 de euro. Ca în majoritatea țărilor din jur, cele mai populare alimente comandate prin Bolt Market în 2023 au fost bananele.

Sursa foto: Bolt România

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri