Traficul la ieşirea din ţară pe la frontiera de vest a crescut de patru ori în ultimele 24 de ore, doar pe la Punctul de Trecere a Frontierei (PTF) Nădlac II plecând în străinătate aproximativ 65.000 de persoane, în condiţiile în care mulţi români care lucrează în alte ţări şi au venit acasă de sărbători se întorc la locurile de muncă, scrie Agerpres.

Reprezentanţii Poliţiei de Frontieră Arad au declarat, pentru Agerpres, că în ultimele 24 de ore pe la punctele de trecere din judeţ au ieşit din România 81.000 de persoane, cu 27.600 de autovehicule. Această cifră este de patru ori mai mare decât în zilele obişnuite, conform sursei citate.

"Cei mai mulţi călători au ales Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II, pe unde au ieşit din ţară 65.000 de persoane cu 21.400 de mijloace de transport. Acest punct este folosit la capacitate maximă, cu toate cele zece artere de ieşire. În plus, în momentele de aglomeraţie maximă, se folosesc pentru ieşirea din România inclusiv artere de intrare", a declarat purtătorul de cuvânt al Poliţiei de Frontieră Arad, Andrei Dincă.

Acesta a precizat că în zilele următoare autorităţile se aşteaptă la un flux mare de călători pe sensul de ieşire, în condiţiile în care mulţi dintre românii care lucrează în alte ţări şi au venit acasă de sărbători se întorc acum la locurile de muncă.

"Menţinem permanent legătura cu autorităţile din Ungaria, alături de care se efectuează controlul de frontieră, în vederea dispunerii măsurilor comune pentru fluidizarea traficului în această perioadă", a mai spus Dincă.

Indiferent de numărul mare de călători, timpul de aşteptare la frontieră nu a depăşit 60 de minute, mai precizează reprezentantul Poliţiei de Frontieră Arad.

Vineri dimineaţă, cele mai aglomerate puncte de ieşire din judeţ erau Nădlac II şi Nădlac I, cu timp ce aşteptare de aproximativ 40 de minute.

În judeţ se mai poate ieşi pe cale rutieră pe la Vărşand şi Turnu, unde se aşteaptă cel mult 20 de minute. Astfel, călătorii sunt sfătuiţi să consulte aplicaţia "Trafic online" de pe site-ul Poliţiei de Frontieră, pentru a se informa despre timpii de aşteptare la graniţă şi pentru a alege punctele de control mai puţin aglomerate.

Sursa foto: Pixabay

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri