Dodge a publicat o serie de imagini ce înfățișează următoarea generație a lui Charger, model legendar din gama constructorului american ce face parte din grupul Stellantis. Cu o siluetă de coupe ce a fost, în ultimii ani, apanajul lui Challenger, viitorul Charger ni se arată cu un design „de pre-producție”, dar o multitudine de detalii vor ajunge în serie. Există, însă, multiple teorii despre ce se ascunde sub capotă.

Americanii de la Dodge nu ascund sub kilometri pătrați de camuflaj noul Charger, ci ni-l arată din toate unghiurile, ba chiar și din interior. Noul model, inspirat evident de conceptul Charger Daytona SRT Banshee din 2022, are două uși, dar un habitaclu ce poate găzdui patru persoane, exact ca în anii '70. La momentul prezentării, conceptul SRT Banshee era descris drept „primul Dodge electric”, dar compania nu a spus care va fi întreaga plajă de trenuri de rulare disponibilă, lăsându-ne pe noi să ghicim.

În cel mai recent set de poze putem vedea un exemplar gri cu stopuri dintr-o singură bucată, angulare, în spate și niște blocuri optice frontale care, în mod similar, sunt dreptunghiulare. Pe lateral se vede ori un port pentru priză, ori locul bușonului de benzină. Cum nu se vede nicio țeavă de evacuare în zona posterioară, e probabil ca în imagini să apară versiunea EV. Aceasta a fost, practic, confirmată deja, dar conform informațiilor apărute în spațiul public, Dodge va lansa și un model cu motor cu șase cilindri în linie.

Dacă acest motor (denumit Hurricane) va fi susținut și de un sistem hibrid nu se știe, dar ceea ce se cunoaște este că Charger-ul cel nou nu împarte componente cu cel vechi. Dezvăluirea modelului de serie va avea loc spre finalul anului. Până atunci, putem să vă oferim niște cifre pentru varianta EV. Modelul de bază va avea un singur motor electric pe puntea spate care va dezvolta 402 cai putere, dar va exista și o variantă cu două motoare (deci tracțiune integrală) cu 670 de cai putere.

Vârful de gamă va avea 885 de cai putere, probabil tot din două motoare electrice. Cele două modele cu tracțiune integrală vor utiliza o arhitectură de 800 V, față de modelul de bază ce va utiliza o arhitectură de 400 V. În schimb, mașinile cu ICE, vor avea între 420 și 510 cai putere și toate vor fi turbo (vechiile Challenger și Charger sunt faimoase pentru supercharger-urile lor, care au dispărut odată cu pensionarea modelelor la începutul lui 2024).

Sursa foto: Dodge

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri