Poliţiştii Serviciului Rutier Ilfov, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Buftea, au efectuat percheziţii la sediul unei clinici medicale private şi la o adresă din judeţul Călăraşi, în cadrul unui dosar penal de fals intelectual şi abuz în serviciu, relatează Agerpres.

Potrivit unui comunicat al IPJ Ilfov, în perioada 2019-2024, administratorii clinicii respective şi mai mulţi medici ar fi întocmit şi eliberat în fals zeci de mii de fişe medicale necesare obţinerii sau preschimbării permiselor de conducere, fără ca beneficiarii să se prezinte la clinica medicală pentru a fi consultaţi, iar dacă se prezentau, fie nu ar fi fost consultaţi de către toţi medicii înscrişi pe fişele medicale, fie ar fi fost consultaţi de către persoane care nu ar fi avut pregătirea medicală necesară de specialitate.

La percheziţii au fost descoperite şi indisponibilizate sume de bani, parafe medicale, telefoane mobile şi înscrisuri ce ar fi fost folosite la săvârşirea infracţiunilor.

Şase persoane au fost reţinute în acest caz, respectiv doi bărbaţi (46 şi 49 de ani) şi patru femei (între 34 şi 56 de ani), urmând ca vineri aceştia să fie prezentaţi procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Buftea cu propuneri privind măsuri preventive.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcţia Operaţiuni Speciale din cadrul IGPR.

La activităţi au participat poliţişti din cadrul serviciilor pentru acţiuni speciale din Ilfov şi Călăraşi, ai Serviciului Criminalistic Ilfov, precum şi de la alte subunităţi de poliţie din cadrul IPJ Ilfov.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri