Investitorul miliardar Kirk Kerkorian a lansat, vineri, oferta planuita privind achizitia a 20 de milioane de actiuni la compania Ford, miscare prin care detinerea sa la producatorul de automobile creste pana la aproape 5,5%, consemneaza Reuters.

Oferta in numerar facuta prin intermediul companiei Tracinda a lui Kerkorian este de 8,50 dolari/actiune si va expira in 9 iunie, daca nu va fi extinsa, precizeaza reprezentantii miliardarului, intr-un comunicat al companiei Tracinda, preluat de Reuters.

Kerkorian, care detinuse anterior pachete de actiuni la Chrysler si la General Motors si facuse o oferta nereusita de preluare a Chrysler in 2007, a anuntat in aprilie ca a cumparat un pachet de 100 de milioane de actiuni la Ford si ca intentioneaza sa faca inca o oferta.

Pretul oferit este cu 13,3% mai mare decat cel de la inchiderea sedintei bursiere din zilei anterioare celei in care Kerkorian a dezvaluit ca are o detinere la Ford si ca va face oferta.

Investitorul miliardar a facut oferta pentru 1% din actiunile Ford care sunt o "investitie atractiva" si nu vrea sa influenteze afacerea, a aratat Tracinda, vehiculul de investitii al lui Kerkorian, scrie Reuters.

Tracinda Corp, la care Kerkorian este unic investitor, a aratat ca ar putea propune strategii de afaceri pentru Ford, in functie de evaluarea afacerilor producatorului de automobile si de alte elemente si a adaugat ca ar putea cumpara si mai multe actiuni dupa oferta de fata.

In prima parte a sedintei de tranzactionare, titlurile Ford s-au ieftinit cu 3 centi, pana la 8,17 dolari/actiune, la Bursa de Valori de la New York.

"Facem aceasta oferta, deoarece credem ca actuala conducere a companiei Ford si planurile companiei transforma Ford Motor intr-o investitie atractiva", arata reprezentantii Tracinda, intr-un document trimis comisiei nationale a valorilor mobiliare din Statele Unite, Securities and Exchange Commission.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Auto »Citește și
Mercedes-Benz Clasa E Coupe si Cabrio primesc motorizări mild-hybrid
Setari Cookie-uri