Grupul ceh AAA Auto a declarat ca nu intentioneaza sa inchida sucursala din Romania si ca oficialii companiei analizeaza si posibilitatea de a se extinde cu noi locatii in Romania.

Conducerea companiei AAA Auto dezminte informatiile aparute in publicatia ceha CBW si considera ca piata din Romania prezinta un mare potential.

Reprezentantul AAA Auto Romania Emma Denny a precizat „suntem multumiti de evolutia sucursalei AAA Autot Romania, in ciuda faptului ca piata auto este in scadere. Speram sa continuam expanisiunea pe piata din Romania in viitorul apropiat.”

Publicatia ceha CBW scria la inceputul saptamanii ca AAA Auto ia in considerare o posibila iesire de pe pietele din Romania si Polonia, decizia facand parte dintr-un program de restructurare lansat la inceputul acestui an pentru o mai buna eficienta a operatiunilor.

Romania este singura piata pe care distribuitorul ceh de masini second-hand AAA Auto a inregistrat un declin al afacerilor in primele trei luni ale acestui an, potrivit raportului trimestrial al companiei. Astfel, veniturile companiei cehe au inregistrat o scadere de peste 24% pentru subsidiara locala.

AAA Auto Romania a raportat vanzari de 484 de masini in primul trimestru, cu 24,8% sub nivelul de 644 de unitati inregistrat in aceeasi perioada a anului trecut, avand cea mai slaba contributie la afacerile grupului.
Veniturile diviziei din Romania au scazut in primele trei luni cu 24%, de la 4,88 milioane euro la 3,7 milioane euro, iar profitul brut s-a redus cu 38,3%, la 321.000 euro, comparativ cu 521.000 euro la 31 martie 2007.

Potrivit reprezentantilor companiei, in momentul de fata rezultatele obtinute in industria auto sunt datorate faptului ca majoritatea potentialilor clienti asteapta noi decizii in ceea ce priveste taxa de mediu.

“Suntem incantati, increzatori si consideram ca taxa de mediu este necesara in Romania pentru a opri fluxul de masini aflate intr-o conditie precara pe care vanzatorii fara scrupule le comercializeaza”, a adaugat Emma Denny.
Posibilitatea romanilor de a obtine o finantare a scazut comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut. ”Avem convingerea ca pe piata din Romania va fi o explozie a creditelor auto, exact cum s-a intamplat in celelalte piete in care operam”, a declarat managerul general al AAA Auto Romania, Jiri Janda.

AAA Auto a fost infiintata in urma cu 16 ani, extinzandu-se de-a lungul timpului din Republica Ceha, unde isi are sediul, catre celelalte tari din regiunea Europei Centrale si de Est. La ora actuala Grupul controleaza o retea de 48 de sucursale, din Republica Ceha, Slovacia, Romania, Ungaria si Polonia.

AAA Auto anuntase recent ca va deschide noi filiale in Romania in 2009, atat in marile orase cat si in Capitala. Totodata, grupul ceh ia in calcul, in functie de evolutia pietei, listarea la Bursa de Valori Bucuresti.

Compania ceha AAA Auto, cel mai mare dealer de masini second-hand din Europa Centrala, a obtinut 39 milioane euro prin listarea de anul trecut la bursa din Praga, iar banii vor fi investiti in dezvoltarea retelei companiei in tarile in care are reprezentante, inclusiv in Romania.

AAA Auto activeaza in Cehia, Romania, Ungaria, Polonia si Slovacia.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Auto »Setari Cookie-uri