Vanzarile de masini in Europa de Vest vor scadea anul acesta la 13,89 milioane de unitati, cu 6,1% sub cele de anul trecut, iar in 2009, piata ar putea sa scada cu 4,5%, potrivit companiei de consultanta JD Power.

In Europa de Vest vanzarile de masini au scazut cu 16% in luna august 2008, fata de aceeasi luna a anului trecut, la putin peste 718.000 unitati.

Vanzarile cumulate in primele opt luni ale anului din Europa de Vest se ridica la 9,6 milioane de unitati, in declin cu 4,3% fata de perioada similara din 2007.

In Germania vanzarile au scazut in august cu 10,4% fata de anul trecut.

Piata auto din Spania s-a micsorat cu 41% in august, iar anul acesta ar putea scadea cu 25%, pentru 2009 anticipandu-se un declin de doua cifre.

De asemenea, piata italiana este intr-un declin accentuat, insa nu la fel de mare ca cel inregistrat in Spania. Anul acesta piata italiana ar putea scadea cu 14-15%, iar in 2009 isi va continua declinul.

Cererea de pe piata franceza a fost mai mica in august fata de anul trecut, pe primele opt luni scaderea fiind cu 2 milioane de untiati, iar un declin este asteptat si pentru 2009.

Piata din Marea Britanie a scazut cu 16% fata de anul trecut.

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Auto »Setari Cookie-uri