Producatorul de automobile Ford va diminua productia de la singura sa uzina din Marea Britanie si de la alte fabrici europene, in contextul in care se confrunta cu o scadere a vanzarilor, a anuntat compania americana, potrivit Reuters.

Un purtator de cuvant al Ford a spus, confirmand un comunicat anterior al companiei, ca firma va cere personalului de la uzina producatoare de camioane din Southampton sa lucreze patru zile pe saptamana pana la sfarsitul anului, ceea ce inseamna ca productia va fi micsorata de la 74.000 de camioane la mai putin de 70.000 de vehicule.

"Productia totala din 2008 este estimata acum la mai putin de 70.000 de vehicule", a declarat reprezentantul Ford, care a adaugat ca deocamdata nu vor fi facute concedieri la personalul angajat cu norma intreaga.

Purtatorul de cuvant al Ford a mai spus ca firma va micsora productia si la alte fabrici din Europa, dar nu a precizat care. Purtatorul de cuvant al Ford din Germania nu a putut fi contactat, mai scrie Reuters, citat de NewsIn.

Ford a indicat ca piata de autovehicule a scazut din august incoace, in contextul in care cumparatorii renunta la achizitiile importante pe fondul inrautatirii conditiilor economice.

"Din august incoace, deteriorarea conditiilor de pe piata a determinat o scadere a volumelor zilnice de modele Ford produse la fabrica din Southampton", potrivit unui comunicat al companiei.

Ford este prezent si pe piata romaneasca, unde a preluat, in acest an, fosta uzina a Daewoo de la Craiova, la care a anuntat ca va incepe productia in 2009.


Mai multe articole din sectiunea Auto »Citeste si
Turcia, preferata in locul Romaniei pentru o noua fabrica Volkswagen