Dacia își va prezenta peste doar câteva zile noul prototip de competiție care va concura, începând din 2025, în raliul Dakar, dar și în alte etape din Campionatul Mondial de Rally-Raid. Echipa de uzină a constructorului autohton va fi prezentă la ediția din acest an a salonului Retromobile din Paris, eveniment dedicat, în mod normal, vehiculelor de epocă.

Organizatorii Retromobile, unul dintre cele mai cunoscute saloane de profil, au confirmat că noua Dacia de Dakar va putea fi văzută pentru prima dată „în carne și oase” în data de 31 ianuarie, scrie AutoHebdo. Recent, ediția din acest an a raliului Dakar, cea mai cunoscută competiție de rally-raid din lume, s-a încheiat cu victoria spaniolului Carlos Sainz, dublu campion de raliuri. Concurând pentru Audi, Sainz s-a luptat cu Sebastien Loeb, acesta din urmă fiind viitor component al echipei Dacia.

Dacia a confirmat deja numele celor trei piloți oficiali, fiecare ajutat în curse de către un navigator: Sébastien Loeb , Nasser Al-Attiyah și Cristina Gutiérrez au fost anunțați, fiecare fiind piloți cu multă experiență în probele pe teren accidentat. Al-Attiyah este cvintuplu câștigător al Campionatului Mondial de Rally-Raid, cvintuplu câștigător al raliului Dakar, dar și campion mondial în WRC2 și Production-WRC, pe lângă titlurile obținute ca atlet olimpic. De asemenea, Sebastien Loeb a strâns nouă titluri mondiale în clasa regină din WRC, iar Cristina Gutiérrez este la rândul său campioană în Mondialul de Rally-Raid, dar și în competiția Extreme-E pentru modele de teren electrice.

Echipa Alpine va susține proiectul Dacia (care va fi construit de către Prodrive) care va utiliza combustibil ecologic Aramco și va fi expus la standul FFSA Sport (Federația Franceză de Automobilism). Nu se știe numele modelului, dar el va avea, cel mai probabil, elemente vizuale preluate de pe SUV-urile Dacia de serie. Deși Audi s-a retras din competițiile de acest tip după Dakar 2024, Dacia va avea oricum rivali serioși în condițiile în care Toyota va continua cu camionetele Hilux, iar Ford va debuta o nouă camionetă pe baza modelului Raptor.

Sursa foto: Dacia

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri