Akio Toyoda, nepotul fondatorului grupului auto japonez Toyota Motor, a fost ales in functia de presedinte al companiei, ce se confrunta in prezent cu scaderi masive ale vanzarilor, pe fondul crizei financiare.

Toyoda il va inlocui in iunie pe Katsuaki Watanabe, presedintele grupului incepand cu 2005, ce va primi functia onorifica de vicepresedinte al consiliului de administratie.

Akio Toyoda, in varsta de 52 de ani, este fiul legendarului director general Shoichiro Toyoda, ce a condus compania intre 1982 si 1992, si care este in prezent, la varsta de 83 de ani, presedintele onorific al grupului, anunta AFP, conform NewsIn.

Toyoda este, de asemenea, nepotul lui Kiichiro Toyoda, ce a fondat compania in 1937, transformand tesatoria familiei in fabrica de autoturisme.

Toyoda si-a inceput ascensiunea in cadrul Toyota in 1984 si a ajuns, in 2005, unul dintre vicepresedintii executivi ai companiei.

Grupul se confrunta cu dificultati majore pe fondul crizei financiare, ce a afectat grav industria auto la nivel mondial. Toyota a anuntat marti o scadere cu 4% a vanzarilor din 2008, la 8,97 milioane de automobile, din cauza incetinirii cresterii economice mondiale, ce a diminuat semnificativ cererea.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Auto »Citeste si