Sixt New Kopel si AAA Auto Group au semnat un contract de tip joint venture prin care au infiintat compania AAA New Kopel, avand ca obiect de activitate vanzarea de masini second hand pe piata romaneasca.
Reprezentantii Sixt au precizat ca nu este vorba de o fuziune, ci de un parteneriat. Ambele companii, Sixt New Kopel si AAA Auto Group, isi vor desfasura independent activitatea in Romania, dar sub acelasi brand AAA New Kopel.

“Vanzarea de masini second hand reprezinta un vector important in business-ul Sixt New Kopel in Romania si credem ca parteneriatul cu o companie specializata in aceasta piata de nisa nu reprezinta decat un plus de valoare adus companiei noastre”, a precizat Dudy Perry, director general Sixt New Kopel.

Potrivit lui Shlomo Shmelzer, presedinte al Shlomo Group si New Kopel Romania, “parteneriatul intre Sixt New Kopel si AAA Auto este un obiectiv atins in planul de investitii al Shlomo Group in Romania.Credem ca ne va stimula sa implementam planurile de lunga durata propuse pentru Romania”

In urma acordului incheiat de catre cele doua companii, Sixt New Kopel detine capitalul majoritar de 95%, in timp ce AAA Auto Group restul de 5%, cu optiunea de crestere cu pana la 49%.

“Parteneriatul cu Sixt New Kopel vine la momentul oportun deoarece va permite AAA AUTO Group sa-si concentreze intregul potential de management spre pietele principale, fiind prezenta, in acelasi timp si pe piata din Romania”, a declarat Anthony James Denny, CEO al AAA Auto Group.

AAA Auto Group este activa pe piata auto second hand de 16 ani si s-a extins organic, incepand cu Republica Ceha si continuand cu celelalte tari ale Comunitatii Europene. Din 2007, compania este listata la Bursa de Valori din Praga si din Budapesta. In prezent, compania opereaza printr-o retea de 34 de sucursale, prezente in 4 tari precum: Republica Ceha, Slovacia, Ungaria si Romania.

Compania a intrat pe piata din Romania in 2005 avand reprezentanta la Bucuresti. Circa 8.000 de masini second hand a vandut pana acum in Romania. In 2008, AAA Auto Group a vandut, la nivel international, peste 60,500 de masini second hand.

Sixt New Kopel este singura companie prezenta pe piata din Romania care ofera, in acelasi timp, servicii de leasing operational si rent-a-car si, incepand cu 2008, servicii auto second hand. Sixt New Kopel opereaza in Romania printr-o retea de sucursale prezente in: Bucuresti, Iasi, Bacau, Constanta, Timisoara, Cluj Napoca, Sibiu si Brasov.

In 2008, Sixt New Kopel deschide si divizia de masini auto second hand prin punerea la dispozitia clientilor a unei flote. Masinile sunt oferite cu un an garantie, o premiera pe piata auto second hand din Romania.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:

Mai multe articole din secțiunea Auto »Setari Cookie-uri