Constructorul auto german Volkswagen ia in calcul o crestere cu 4 miliarde euro a capitalului, pentru pastrarea ratingului, dupa fuziunea cu Porsche, scrie Financial Times Deutschland.

Cotidianul de afaceri arata ca Volkswagen va cumpara initial o participatie de 50% in Porsche, urmand ca in 2011 sa cumpere si restul participatiei, conform unor surse din interiorul companiei. Pretul achizitiei s-ar ridica la opt miliarde euro, arata NewsIn.

Volkswagen dispune de 11 miliarde euro in rezerve, insa, conform Der Spiegel, datoriile Porsche s-ar ridica la 14 miliarde euro.

Consiliul de supraveghere Volkswagen, reunit la Stuttgart, in sud-vestul Germaniei, a aprobat recent crearea unui grup integrat alaturi de Porsche, potrivit unui comunicat al companiei.

In cadrul operatiunii, Qatarul va prelua o participatie de 17% in cadrul Volkswagen, a anuntat directorul executiv al companiei, Martin Winterkorn. Emiratul Qatar urmeaza sa preia si o participatie in cadrul Porsche, care va efectua o majorare de capital de cel putin 5 miliarde euro.

Porsche, care detine 51% din Volkswagen, nu a oferit detalii legate de majorarea de capital anuntata, prin care spera sa obtina lichiditati cu care sa-si plateasca o parte din datorii.

De mai multe luni, fuziunea dintre Porsche si Volkswagen reprezinta un subiect de disputa majora intre cele doua grupuri din cadrul familiei Porsche-Piech, ce controleaza Porsche in proportie de 100%.

Initial Porsche ar fi trebuit sa preia controlul grupului Volkswagen prin achizitia a 75% din capitalul companiei, insa, in luna mai, Porsche a fost nevoit sa isi recunoasca esecul, pe fondul crizei financiare si a scaderii vanzarilor de automobile.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Auto »Citeste si
Cel mai mare importator auto din Romania vrea sa vanda 50000 masini/an