"PSA confirma ca a inceput discutii cu Mitsubishi Motors pentru a examina impreuna caile posibile de extindere a relatiilor lor, putand ajunge chiar la un parteneriat strategic", se arata intr-un comunicat al companiei.

PSA si Mitsubishi sunt deja partenere de mai multi ani si dezvolta impreuna vehiculele 4x4 Peugeot 4007 si Citroen C-Crosser, tehnologii pentru vehicule electrice si detin o firma comuna in Rusia. O alianta intre cele doua grupuri ar crea al saselea constructor auto la nivel mondial, cu vanzari de 4,45 milioane de masini in 2008, potrivit NewsIn.

Potrivit ziarului economic japonez Nikkei, PSA se pregateste sa preia intre 30% si 50% din capitalul Mitsubishi Motors, aflat in dificultate, iar cele doua grupuri urmeaza sa finalizeze discutiile. Un purtator de cuvant al Mitsubishi a confirmat ca grupurile iau in discutie "proiecte benefice ambelor companii". "O alianta de capital este una dintre posibilitati", a spus acesta pentru AFP.

In schimb, un purtator de cuvant al PSA a spus ca "este vorba numai de demararea unor discutii", insa a amintit ca Philippe Varin, presedintele PSA, "a mentionat ca aliantele de capital nu trebuie excluse". Varin spunea in vara ca e important ca grupul sa-si intareasca semnificativ prezenta pe piete din tari emergente.

Pentru PSA, Mitsubishi Motors are avantajul de a fi prezent pe piete complementare, in special in Asia. Presa nipona vehiculeaza ca Mitsubishi Motors ar putea emite actiuni noi de 200-300 miliarde yeni (1,5-2,3 miliarde euro), pe care PSA ar urma sa le cumpere, detinand astfel intre 30% si 50% din actiunile constructorului japonez.