Consiliul Concurentei analizeaza preluarea activitatii din Bucuresti a IPSO SRL de catre New Kopel Romania, prin filiala acesteia - Union Motors Car Sales.

Autoritatea de concurenta va evalua operatiunea de concentrare economica din punct de vedere al compatibilitatii acesteia cu un mediu concurential normal, in conformitate cu Regulamentul privind autorizarea concentrarilor economice.

Potrivit Legii Concurentei (nr. 21/1996), sunt supuse controlului si trebuie notificate Consiliului Concurentei pentru analiza compatibilitatii lor cu un mediu concurential normal, operatiunile de concentrare economica ce depasesc pragurile valorice prevazute in acest act normativ.

Acestea sunt indeplinite daca cifra de afaceri cumulata a agentilor economici implicati intr-o operatiune de concentrare economica depaseste echivalentul in lei a 10.000.000 euro si exista cel putin doi agenti economici implicati in operatiune care realizeaza pe teritoriul Romaniei, fiecare in parte, o cifra de afaceri mai mare decat echivalentul in lei a 4.000.000 euro.

New Kopel Romania SRL este o societate cu raspundere limitata, ce are ca obiect principal de activitate activitati de inchiriere si leasing cu autoturisme si autovehicule rutiere usoare. New Kopel Romania SRL mai detine in Romania alte doua societati comerciale cu activitati in domeniul auto.

IPSO SRL este o societate cu raspundere limitata, inregistrata in Romania, controlata de catre Magellan SAS, care este membru al grupului francez Bergerat Monnoyeur. Obiectul principal de activitate a IPSO SRL il reprezinta Comertul cu ridicata al altor masini si echipamente.

Compania de servicii de leasing operational si rent-a-car Sixt New Kopel, parte a grupului israelian Shlomo, a cumparat dealer-ul de masini Ipso pentru 5,7 milioane de euro.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Auto »Citeste si