Sixt New Kopel, companie care ofera pe plan local servicii de leasing operational si rent-a-car, importator exclusiv al marcii auto chinezesti Chery in Romania, va aduce 3 modele, pretul de pornire ar putea fi sub 10.000 euro.
Luna aceasta sosesc primele autoturisme Chery pentru serviciul de inchirieri, insa vanzarile vor incepe spre finalul anului sau in 2011.

“Primele autoturisme Chery vor sosi in iunie in Romania. Anul acesta vom aduce masini doar pentru serviciul de leasing operational si rent-a-car, primul transport va avea cateva duzini de masini, iar un altul cateva sute. Dupa ce vom termina testele cu masinile si sistemul nostru, numai atunci vom incepe sa vindem catre public. Daca se va intampla anul acesta va fi in ultimele luni din 2010, sau incepand din 2011”, a declarat, pentru Wall-Street, Dudy Perry, director general Sixt New Kopel Romania.

Romanii vor putea cumpara 3 modele ale marcii chinezesti Chery, pretul de pornire ar putea fi sub 10.000 euro. Chery are in prezent o gama de 12 autovehicule.

“In prezent, sunt 3 modele Chery pe care le vom aduce in Romania, unul dintre ele este SUV-ul Tiggo, pentru celelalte doua nu avem inca numele, doar coduri interne. Nu avem preturile celor 3 modele Chery pentru piata romaneasca, insa este posibil ca pretul de pornire sa fie sub 10.000 euro”, a mai spus Dudy.

Sixt si-a fixat o tinta de vanzari de peste 1.000 de masini Chery in Romania.

“Nu vom incepe sa vindem masini Chery catre public pana nu avem o tinta de cel putin 1.000 de unitati. De aceea, pentru inceput vom testa sistemul cu cateva masini, iar apoi vom incepe vanzarile. Vrem sa vindem peste 1.000 de autoturisme, dar totusi nu speram la mii de masini”, a precizat Dudy.

Marca de autoturisme Chery va avea in prima faza un showroom in Bucuresti.

“Nu incepem vanzarile Chery pana nu avem un showroom in Bucuresti. Avem parteneri care ni se vor alatura, sunt si dealeri multibrand, dar si comercianti de masini care sunt dezamagiti de vanzarile pe care le au cu brandul din prezent si vor sa incerce ceva nou”, a adaugat Dudy.

Sixt a semnat in iulie 2009 un parteneriat cu Chery Automobile, cel mai mare producator de branduri de masini din China, pentru a deveni importator exclusiv al marcii in Romania.

De asemenea, Sixt New Kopel, prin compania Union Motors Romania (UMR), a devenit din aprilie 2010 dealer al masinilor Suzuki.

Compania a cumparat in 2010 dealerul de masini Ipso pentru 5,7 milioane de euro.

Sixt New Kopel, parte a grupului israelian Shlomo, a intrat pe piata locala in 2005 oferind servicii de leasing operational si rent-a-car. In 2006, primeste licenta Sixt pentru Romania si devine unul dintre cei mai mari furnizori de servicii rent-a-car. In 2008, Sixt New Kopel a lansat divizia de second hand. In Romania, Sixt New Kopel este prezent in Bucuresti, Iasi, Bacau, Constanta, Timisoara, Cluj Napoca, Sibiu si Brasov.

Sixt a avut in primul trimestru 2010 o crestere a cererilor de inchirieri de 30-40%. Compania are o flota de 590 de masini. Cea mai ieftina masina pentru rent a car este de 20 euro pe zi, iar cea mai scumpa - de la circa 50 de euro pe zi.

In februarie 2009, Sixt New Kopel si AAA Auto Group au decis sa isi uneasca fortele pe piata masinilor second-hand autohtone. Noua companie comercializeaza masini rulate in Romania sub numele de AAA New Kopel. Sixt New Kopel detine pachetul majoritar de 95% in timp ce AAA Auto Group, restul de 5%, cu optiunea de majorare a capitalului de pana la 49%.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:

Mai multe articole din secțiunea Auto »Setari Cookie-uri