Volumul global de fuziuni si achizitii in industria auto a crescut in primul semestru din 2010, insa valoarea tranzactiilor a fost cea mai mica din ultimii 5 ani, potrivit PriceWaterhouseCoopers, citat de abcnews.go.com.
Potrivit raportului, 265 de tranzactii au fost facute in primul semestru din 2010, cu o valoare de 11,6 miliarde de dolari, reprezentand o scadere de 63% fata de aceeasi perioada din 2009.

In primul semestru din 2009, valoarea tranzactiilor s-a ridicat la 31,6 miliarde de dolari, insa din acestea 21,8 miliarde de dolari au provenit de la guvernul american care a sprijinit Chrysler si General Motors.

Grupul de consultanta considera ca anul 2009 a fost caracterizat de restructurari si infuzii de capital in industria auto din cauza vanzarilor de masini in scadere.

PriceWaterhouseCoopers spune ca primele 6 luni din 2010 au fost marcate de tranzactii mici, insa strategice.

Asia a reprezentat cea mai mare parte a valorii globale, in timp ce Europa a facut jumatate din volumul de M&A.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri