Compania Meridian a comercializat anul acesta circa 1.000 de masini second-hand in valoare de 5 milioane euro si mizeaza pe cresterea vanzarilor pe o piata cu un trend ascendent.
“In 2010, am vandut circa 1.000 de masini second-hand, in valoare de 5 milioane de euro. Vrem sa crestem pe zona de masini rulate, pentru ca piata romaneasca este in urcare. In Franta, dealerii Dacia-Renault au cel mai mare procent din cifra de afaceri din vanzarile de masini rulate, la noi inca nu s-a ajuns la nivelul acesta, dar trendul este in aceasta directie”, a declarat Adrian David, directorul general Meridian Auto.

Meridian Auto este dealer Dacia-Renault si detine in Bucuresti doua showroom-uri, Meridian Sud si Meridian Vest.

Potrivit lui David, “vanzarile de masini rulate aduc 15-20% din cifra de afaceri. Din vanzari, Dacia si Renault detin 40%, restul fiind alte marci de masini second-hand”.

Compania are in Bucuresti 3 parcuri cu masini rulate, doua in sud si unul in vest.

Prin programul Remat, compania a realizat circa 80% din vanzari. In 2010, Meridian a avut circa 20 de contracte de flote, reprezentand 20% din vanzari.

Cel mai mare contract de flote a fost incheiat in octombrie cu Romaqua Group Borsec, pentru livrarea a 180 de autoturisme Dacia Sandero anul acesta.

Pentru piata de masini Meridian estimeaza o stagnare, mizand pe cel putin acelasi numar de unitati si anul viitor. Cel mai vandut model Dacia la Meridian Sud este Logan sedan, iar la Renault Clio Symbol. Variantele de echipare cerute sunt cele mai ieftine insa cu aer conditionat.

Meridian are in plan dezvoltarea la nivel national, prin preluarea altor showroom-uri de vanzari de masini. “Criza ne ofera oportunitatea de extindere prin achizitia unor alte centre auto din tara, iar daca se va ivi o oportunitate vom profita de aceasta. Nu va putem spune in ce orase pentru ca nu stim nici noi unde ar putea sa apara oportunitatile de cumparare. In prezent nu avem nicio negociere”, a precizat David.

Din grupul Meridian mai fac parte Meridian Ocazie, Meridian Construct, Meridian Leasing, Meridian Taxi, National Taxi si compania de publicitate Ascend Media.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri