Constructorul de automobile de lux Jaguar Land Rover va investi mai multe miliarde de lire sterline si va crea cateva mii de locuri de munca in Marea Britanie, in decurs de zece ani, potrivit unui acord incheiat cu sindicatele, transmite AFP.

Parlamentarul britanic Jack Dromey a declarat ca acordul este in valoare de cinci miliarde de lire sterline, dar reprezentantii companiei nu au confirmat informatia, conform Mediafax.

Acordul va garanta totodata mentinerea celor trei fabrici britanice ale grupului, pana in 2020, chiar daca JLR, detinuta de Tata Motors, anuntase cu un an in urma ca una dintre uzine ar putea fi inchisa.

In noiembrie, salariile celor 8.000 de angajati ai JLR vor fi majorate cu 5%, iar anul viitor cu un procent mai mare decat inflatia.
Noii angajati care vor fi recrutati in Marea Britanie vor avea insa conditii mai putin avantajoase.

"Acordul va conduce la crearea a mii de locuri de munca in Marea Britanie, in urmatorul deceniu, in timp ce Jaguar Land Rover va investi mai multe miliarde de lire in aceasta tara si va creste considerabil numarul de modele din gama sa, precum si volumul productiei", a declarat directorul general al JLR, Ralf Speth.

Sindicatul Unite, cel mai mare din Marea Britanie, semnatar al acordului, considera ca documentul reprezinta "o recompensa justa" pentru angajatii JLR, care au acceptat sacrificii in privinta salariilor si a conditiilor de munca, in timpul recesiunii.

Potrivit Unite, ar putea fi angajati 4.000 de salariati. Speth a precizat ca JLR a inceput deja angajarea a 1.500 de persoane la fabrica din Liverpool.

Ford a vandut Jaguar si Land Rover catre Tata Motors in 2009, pentru circa 2,3 miliarde de dolari.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Auto »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Brexit-ul a redus la jumatate productia de masini in Marea Britanie