Cat costa expedierea amenzilor catre soferii fara vinieta

Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania (CNADNR) va organiza o licitatie pentru servicii de imprimare si expediere a proceselor verbale de contraventie pentru soferii depistati fara rovinieta, valoarea estimativa a contractului fiind de 95 milioane lei, fara TVA, conform Mediafax.

Astfel, CNADNR va incheia un acord cadu pe o perioada de patru ani, iar ulterior va atribui contracte subsecvente, finantarea fiind asigurata de la bigetul de stat.

Firma castigatoare va prelua datele de identificare ale contravenientului, date transmise de Directia Regim Permise de Conducere si Inmatriculare a Vehiculelor din cadrul Politiei, va imprima procesele verbale si le va expedia destinatarului cu confirmare de primire, prin servicii postale proprii sau subcontractate si va prelucra confirmarile de primire si retururile.

Confirmarile de primire vor fi scanate si stocate in ziua efectuarii livrarii intr-o baza de date, care va putea fi accesata oricand de CNADNR printr-o retea securizata.

Retururile vor fi pastrate atat in original, cat si in format digital, cu motivul clar al imposibiltatii livrarii.

Data prevazuta pentru inceperea procedurilor de adjudecare a fost stabilita la 4 aprilie.

Compania de Drumuri a introdus la 1 octombrie anul trecut rovinieta electronica, iar soferii fara documentele care atesta plata acesteia sa achite despagubiri in functie de tipul vehiculului, intre 28 si 1.210 euro, si amenzi intre 250 si 4.500 lei.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Auto »Setari Cookie-uri