Aproximativ un sfert dintre cei 919 de studenti care vor absolvi in 2013 s-au inscris la diverse cursuri din zona financiar - bancara, arata datele preliminare ale biroului de admitere al Harvard.

Anul trecut, aproximativ 32% dintre cei inscrisi la scoala de business au optat pentru pregatirea financiara.

Schimbarea de trend arata atat ca studentii prefera sa se specializeze in alte domenii, pe fondul impactului avut de criza financiara in sectorul de profil.

Chiar daca scoala si-a propus sa creeze un echilibru intre numarul de studenti si cel al specializarilor, institutia nu si-a “impus anumite cote sau tinte”, potrivit lui Deirdre Leopold, managing director al Harvard, pe zona de admiteri si sprijin financiar.

Citeste si:

Cu toate acestea, anumiti consultanti in procesul de admitere al candidatilor de MBA au observat ca o parte din clientii lor, cu experienta in domeniul financiar-bancar, nu au primit acceptul de a urma cursurile programului.

Unii aplicanti ai scolii vor incerca sa-si modifice formularele de inscriere astfel incat sa se incadreze mai bine in ceea ce cred ei ca reprezinta cerintele de admitere ale Harvard, a declarat Jeremy Shinewald, fondatorul mbaMission, o firma care ofera consultanta pentru admiterea in scolile de afaceri.

“Vom vedea angajati din private equity, care au incheiat la un moment dat o tranzactie in domeniul productiei de automobile incercand sa-si dovedeasca, intr-un mod hilar, experienta in industria auto”, a mai spus Shinewald.