Grupul francez Societe Generale, banca mama a BRD, intentioneaza sa transfere de la Paris la Bucuresti 200 de joburi de suport clienti pentru reducerea costurilor, potrivit Les Echos, care citeaza surse sindicale.

Societe Generale vizeaza reducerea a alte 420 de locuri de munca de la birourile din Paris, prin disponibilizari voluntare, potrivit Les Echos.

Un purtator de cuvant al bancii a declarat ca este prea devreme pentru a discuta cifre concrete referitor la programul de plecari voluntare, care decurge normal, in conformitate cu intelegerile anterioare cu angajatii, noteaza Mediafax.

Grupul Societe Generale are peste 154.000 de angajati in 76 de tari.

BRD - Groupe Societe Generale (BRD) a avut in primul semestru un profit net de 62 milioane de lei, in crestere cu 58% fata de perioada corespunzatoare a anului trecut, iar volumul creditelor acordate s-a diminuat cu 1%.

"La nivelul sistemului bancar, prima jumatate a anului 2013 a fost caracterizata printr-o activitate de creditare in pierdere de viteza. In consecinta, BRD a actionat intr-un mediu economic marcat de o cerere slaba de credite atat din partea clientelei de persoane fizice, cat si din partea companiilor, care si-au limitat investitiile", se arata intr-un comunicat al bancii.

Dupa primele trei luni ale anului, banca raporta un profit net de 13 milioane de lei, in scadere cu 84% fata de aceeasi perioada din 2012. In primul semestru al anului trecut, profitul net al bancii s-a situat la 39,4 milioane de lei.

Volumul total al creditelor brute a ajuns la jumatatea anului la 34,85 miliarde lei, cu 1% mai putin fata de 30 iunie 2012.

"La nivelul creditelor de retail s-a inregistrat un progres (+3,2% fata de -1,4% la nivelul pietei, la sfarsitul lunii mai 2013). Aceasta evolutie pozitiva a creditelor pentru persoane fizice a fost determinata de cresterea portofoliului de credite imobiliare (in special a creditelor acordate in cadrul programului Prima Casa), in crestere cu 31,7% fata de 30 iunie 2012. Creditele acordate companiilor (17,59 miliarde lei) au cunoscut o scadere fata de iunie 2012 (-4,8%)", se spune in comunicat.

Depozitele au avansat cu 0,9%, la 33,26 miliarde lei, pe fondul cresterii economisirii in valuta.

Raportul credite nete/depozite se situa la 91,4%, mai scazut cu 6,2 puncte procentuale comparativ cu primul semestru din 2012.

Venitul net bancar a fost de 1,36 miliarde lei, in scadere cu 5%, in special din cauza reducerii marjei nete de dobanda (-8,7% sub influenta efectelor negative de volum si structura).

Cheltuielile operationale s-au redus cu 8,9%, pe fondul optimizarii costurilor, iar raportul cost/venituri este de 45%, in crestere cu 1,9 puncte procentuale.

Costul net al riscului a scazut cu 7,8% fata de primele sase luni ale anului trecut.

Actiunile BRD au inchis sedinta de tranzactionare de miercuri la 7,85 lei/titlu, in stagnare. La aceasta valoare, capitalizarea bancii se situeaza la 5,47 miliarde lei.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Cariere »Citeste si
(P)Angajatori de TOP au pregatit oportunitati de job la Sala Palatului
Setari Cookie-uri