1. Customer Support limbi străine

1. Customer Support limbi străine

Companiile din domeniul serviciilor pentru clienți angajează constant tineri fără experiență profesională, principala condiție fiind cunoașterea unei limbi străine: engleză, germană, spaniolă, franceză, italiană, maghiară etc. Alte calități pe care ar trebui să le aibă tinerii se referă la o comunicare bună, răbdare, capacitatea de a învăța rapid și seriozitate.

Salariile pleacă, în general, de la 1.800 lei, în cazul limbilor comerciale precum engleza, și ajung să depășească 3.000 lei (datorită bonusurilor în mod special) în cazul limbilor străine mai puțin uzuale, precum olandeza, suedeza sau chineza.

Citește și Vara nu stăm acasă! Cinci joburi în care te poți angaja fără experiență

Foto: Shutterstock

2. Joburi în IT

2. Joburi în IT

Fiind de departe domeniul cel mai sigur pentru angajații români, companiile fac eforturi constante de a-i atrage pe candidați către acestea. Chiar dacă un junior al IT-ului nu aduce un plus foarte mare în prezent, acesta poate fi un deal bun pentru viitorul apropiat.

Astfel, angajatorii caută tineri isteți, atrași de tehnologie și cu o foarte bună capacitate de învățare. Aici salariile pleacă de la 2.500 lei și ajung repede la praguri superioare, odată cu acumularea experienței.

Foto: Shutterstock

3. Joburi în vânzări

3. Joburi în vânzări

Un alt domeniu în care se angajează constant tineri fără experiență în câmpul muncii e reprezentat de vânzări. Ba chiar, în multe cazuri, companiile preferă persoanele fără experiență. Pe lângă pretențiile financiare mult mai mici decât ale ”seniorilor”, tinerii pot fi formați de la 0, după cultura companiei respective.

Poate domeniul în care soft skills sunt cele mai importante, candidații sunt nevoiți să dețină foarte bune aptitudini de comunicare, negociere și să aibă capacitatea de a folosi tehnici de persuasiune pentru a fi cât mai convingători.

Salariile în acest domeniu pornesc de la minimum pe economie (1.350 lei), însă e un domeniu în care salariul fix e completat de bonusuri, în unele cazuri foarte mari.

Foto: Shutterstock

4. Locuri de muncă în sectorul juridic

4. Locuri de muncă în sectorul juridic

Fiind vorba de o muncă solicitantă, plină de documente, tinerii sunt căutați pentru a lua din responsabilitățile celor mai experimentați. Astfel, consilierii juridici juniori trebuie să aibă în primul rând noțiuni juridice, cunoștințe de bază privind redactarea documentelor, să fie organizați și atenți la detalii.

Chiar dacă salariile de debut nu sunt cele mai grozave, în medie fiind undeva la 1.500 lei, este un domeniu în care experiența profesională acumulată este lucrul cel mai important la început de drum.

Foto: Shutterstock

Joburi în contabilitate

Joburi în contabilitate

Și proaspeții absolvenți de studii economice sunt căutați de companii. Pe lângă studiile în domeniu, aceștia trebuie să aibă o foarte bună atenție la detalii, gândire analitică, o minte structurată și cunoștințe de excel ori alte programe conexe.

Cât despre salarii, acestea se învârt în jurul sumei de 1.800-2.000 lei.

Foto: Shutterstock

Sursa foto: Shutterstock