Compania Regina Maria, rezultata in urma rebranduirii recente a lantului de clinici medicale private Centrul Medical Unirea, care a preluat anul trecut si clinicile Euroclinic, a inaugurat la sfarsitul saptamanii trecute un campus medical la Brasov, in urma unei investitii de 4,2 milioane de euro.
Campusul medical, situat pe locul fostei fabrici Colgate-Palmolive din Brasov, este dezvoltat in parteneriat cu Teo Health, companie locala care administreaza in aceeasi cladire Spitalul Sfantul Constantin, o investitie de 20 de milioane de euro.

Spitalul are cinci sectii cu saloane pentru spitalizare continua si de zi, totalizand 73 de paturi cu specializarile chirurgie generala, O.R.L., neurochirurgie spinala si urologie. Spitalul are o suprafata de 9.000 de metri patrati si a fost amenajat in mai putin de un an.

Alaturi de unitatea Teo Health se afla spitalul de obstretica-ginecologie Regina Maria, cu o capacitate de 51 de paturi, precum si un laborator care poate deservi 600 de pacienti zilnic. Suprafata unitatii Regina Maria este de 3.000 de metri patrati.

Teo Health este detinuta de compania de productie, distributie si retail farmaceutic Ropharma, Floriean Firu, vicepresedintele SIF Transilvania, si de antreprenorul local Cristian Teodorescu. Cei trei actionari detin cote egale, de 33%.

“Pornisem de la o clinica si am ajuns la cel mai mare spital multidisciplinar din Transilvania. Am pornit de la o investie intr-o afacere si am ajuns la o investie de suflet”, a declarat Cristian Teodorescu la deschiderea unitatii medicale.

Campusul Medical Brasov ofera servicii spitalicesti de obstretica-ginecologie, policlinica, stationar de pediatrie, imagistica si laborator. Unitatea medicala include 19 cabinete si 26 de rezerve, iar in cadrul ei lucreaza 65 de medici.

Potrivit companiilor Regina Maria si Teo Health, campusul medical din Brasov operat de cele doua este cel mai mare din regiune si unul dintre cele mai mari la nivel national.

Impreuna cu partenerii nostri am construit un campus medical care va deservi o mare populatie din Transilvania”, a spus la deschiderea oficiala Wargha Enayati, fondatorul si directorul general al furnizorului de servicii medicale private Regina Maria (brand rezultat in urma fuziunii dintre Centrul Medical Unirea si Euroclinic).

Reteaua Regina Maria este formata in prezent din cinci spitale (patru in Bucuresti - CMU Dorobanti, CMU Arcul de Triumf, maternitatea CMU Regina Maria, Euroclinic, respectiv unul in Brasov) si 23 de policlinici.

In septembrie anul acesta va fi deschis in zona Baneasa din Capitala un nou spital de obstretica-ginecologie care va fi, potrivit estimarilor lui Enayati, cel mai mare din tara. Compania vrea ca la finalul investitiei in noul spital sa formeze in zona Baneasa un campus medical, la fel ca cele detinute la Bacau si Brasov.

Pe langa investitia in spitalul de obstretica-ginecologie din zona Baneasa, compania mai are bugetate anul acesta investitii in deschiderea de policlinici, in Bucuresti si in restul tarii. In Capitala vor fi deschise policlinici in zonele Drumul Taberei, Militari si in Berceni, iar in tara – in Cluj-Napoca, Bacau si Constanta, a precizat anterior Fady Chreih, director executiv in cadrul companiei. Compania a bugetat pentru anul acesta investitii de 12 milioane de euro.

Fondul de investitii Advent International a preluat 80% din actiunile CMU in martie 2010, valoarea tranzactiei depasind 40 milioane de euro. Restul de 20% din actiunile companiei sunt detinute de fondatorul acesteia, medicul cardiolog Wargha Enayati, care avea inainte de tranzactie aproximativ 51% din titluri.

Afacerile CMU s-au dublat dupa preluarea Euroclinic, pana la peste 30 de milioane de euro anul trecut, avansul preconizat pentru 2011 fiind de doua cifre.

Piata serviciilor medicale private din Romania era estimata, in 2010, la o valoare de 400-450 de milioane de euro. Pentru 2011, principalii jucatori si-au bugetat cresteri de 20-30%, un avans sustinut atat de atragerea de noi clienti din unitatile spitalicesti de stat, cat si de expansiunea retelelor private. Cele mai mari lanturi de clinice private sunt operate de MedLife, Regina Maria, Medicover, Euromedic, Gral Medical, Hiperdia, Sanador, Centrul Medical Romar, Medcenter, Polisano si Medsana.

Citeste si:

Un spital privat de 20 mil. euro a luat locul fabricii Colgate din Brasov




Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri