Unitatea de la Turnu Magurele apartine companiei Donau Chem, iar cea de la Slobozia este detinuta de Chemgas Holding Corporation, ambele din grupul InterAgro, scrie Mediafax.

"Dupa aceasta data (8 aprilie, n.r.) toate cele sase combinate in care InterAgro proceseaza gazele naturale - cinci combinate producatoare de ingrasaminte si un combinat care produce metanol si alte produse chimice - si-au incetat activitatea. Una din cauzele principale pentru oprierea acestor combinate chimice o constituie lipsa unei strategii in domeniul energiei si gazelor naturale pentru industrie", se arata intr-un comunicat al grupului.

InterAgro a anuntat la inceputul anului ca va inchide in intervalul 15 februarie-30 aprilie trei combinate, dupa ce la finele anului 2010 a oprit doua unitati, si va concedia 5.700 de angajati, circa 63% din total, pentru ca nu mai primeste gaze exclusiv din productia interna, mai ieftine decat cele importate.

Citeste si:

Grupul preciza atunci ca a luat aceasta decizie din cauza pierderilor majore determinate de noile politici in domeniul gazelor naturale promovate de autoritati, nominalizand printre altele neprelungirea prevederilor Legii 332/2009, prin care consumatorii care indeplineau conditiile si se declarau intreruptibili in situatii de urgenta puteau achizitiona gaze doar din productia interna.

Potrivit InterAgro, intre octombrie 2010 si ianuarie 2011 pretul gazului metan a crescut cu peste 55%.

Ioan Niculae controleaza peste 25 de companii din industria chimica si cea alimentara, agricultura sau turism.