Compania petroliera MOL (Ungaria) a incheiat acorduri de concesiune cu Agentia Nationala pentru Resurse Minerale din Romania (ANRMR) pentru trei perimetrre de explorare a petrolului si gazelor.

"Conform anuntului facut la data de 5 iulie 2010, EX-1 (Voivozi), EX-5 (Adea) si EX-6 (Curtici) au revenit consortiului format din MOL si Expert Petroleum, in urma celei de-a 10-a runde de acordare a licentelor. MOL este operatorul proiectelor, cu o cota de participare de 70% in perimetrele respective, iar Expert Petroleum detine restul de 30%", se precizeaza intr-un comunicat de presa emis de compania ungara.

Acordurile urmeaza sa intre in vigoare dupa obtinerea aprobarii din partea Guvernului.

Cele trei perimetre au, in total, o suprafata de 3.434 kilometri patrati si se afla in Bazinul Panonic, in apropierea granitei cu Ungaria.

Perioada de explorare este impartita intr-un interval de 3 ani si o faza optionala de 3 ani, potrivit comunicatului. Oficialii MOL sustin ca pe langa un potential bun de petrol si gaze, in unele perimetre exista si resurse neconventionale.

"Grupul MOL are planuri de investitii pe termen lung in Romania. Derularea proiectelor de upstream (in amonte - n. red.) in Romania este in deplina concordanta cu procesul de dezvoltare a retelei noastre de benzinarii si a facilitatilor logistice", a declarat Szabolcs Ferencz (foto), CEO al MOL Romania.

Principalele companii care distribuie carburanti sunt OMV Petrom (parte a grupului austriac de petrol si gaze OMV), Rompetrol (din grupul kazah KazMunaiGaz), Lukoil Romania (subsidiata a grupului rus Lukoil) si MOL (Ungaria).

MOL opereaza in Romania o retea de 126 de benzinarii. Grupul cu sediul in Budapesta are peste 1.600 de benzinarii in Europa.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »Citeste si
Citu (PNL), despre ultimile declaratii ale lui Darius Valcov