MedLife a imprumutat 19 milioane de euro de la BCR pentru extinderea retelei

Operatorul de servicii medicale MedLife a contractat doua credite de la Banca Comerciala Romana (BCR), in valoare totala de 19 milioane de euro, pentru extinderea retelei prin deschiderea mai multor unitati medicale, a declarat presedintele CA al companiei, Mihail Marcu, conform Mediafax.

"Aceasta decizie reprezinta un pas firesc in dezvoltarea companiei si face parte din strategia noastra de business pentru 2011, avand ca obiectiv principal consolidarea si extinderea operatiunilor MedLife prin noi deschideri si achizitii, atat in Bucuresti cat si in tara", a spus Marcu.

Potrivit acestuia, finantarea va fi alocata printre altele pentru deschiderea a trei spitale si a unei hyperclinici.

"Finantarea respectiva va fi destinata deschiderii a trei unitati spitalicesti noi, doua dintre acestea fiind localizate in Capitala si una in Brasov, unde dezvoltam divizia MedLife PDR, extinderii operatiunilor in Arad, localitate in care am achizitionat recent 55% din Grupul Genesys Medica, si inaugurarii unei noi hyperclinici in Bucuresti", a adaugat presedintele MedLife.

MedLife anunta anterior ca va deschide in prima parte a acestui an un spital de pediatrie in zona Baneasa, care va avea 120 de paturi, un spital de ortopedie in zona Obor cu 50 de paturi, precum si un spital generalist la Brasov, cu 60 de paturi.

Compania a preluat, la jumatatea anului trecut, 80% din Policlinica de Diagnostic Rapid (PDR) din Brasov si 55% din Genesys Medical Clinic Arad, in februarie 2011, ambele prin tranzactii in valoare de aproximativ trei milioane de euro.

Marcu a adaugat ca proiectele reprezinta o parte din investitiile planificate pentru anul 2011, fiind integrate intr-un plan investitional de 45 de milioane de euro, a carui derulare este planificata pentru perioada 2011-2013.

Portofoliul MedLife cuprinde noua hyperclinici, opt laboratoare, doua spitale multidisciplinare si sase centre de excelenta monodisciplinare. De asemenea, compania deruleaza parteneriate cu 135 de clinici partenere din tara. Compania are in prezent aproximativ 1.500 de angajati.

In 2009, actionarii MedLife, familia Marcu si IFC, au vandut 36,25% din titluri fondului privat SGAM Eastern Europe, detinut de o subsidiara a grupului Societe Generale, tranzactie estimata la peste 20 milioane euro. Familia Marcu detine in continuare pachetul majoritar, respectiv 51%, iar IFC are 12,75%.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Companii »Setari Cookie-uri