“Este o chestiune de cash flow si dezvoltare strategica. Un credit de private equity este cel mai scump posibil. Daca esti intr-o situatie financiara cat de cat buna te poti finanta foarte bine printr-un credit bancar. In privinta MedLife, ne permitem fara probleme sa apelam la finantare prin intermediul bancilor”, a declarat Mihail Marcu in cadrul conferintei M&A Outlook editia a III-a, organizata de wall-street.ro.

El a adaugat ca piata de servicii medicale va cunoaste o consolidare in conditiile unei cresteri dinamice in anii urmatori, alimentata de neputinta sistemului public de a furniza toate serviciile necesare contribuabililor.

"In prezent, MedLife are o cota de piata de 9%, dar se va dori ca in urmatorii 4-5 ani primii jucatori sa ajunga la cote de piata de 20%", a adaugat Marcu.

El a mai spus ca MedLife este in cautare de achizitii in tara, ca plan al expansiunii retelei din acest an.

In privinta tendintelor din piata serviciilor medicale private, segmentul de corporate a avut de suferit din cauza restrangerilor de personal. Astfel, doar 7.000-8.000 de companii ofera angajatilor sai abonamente de sanatate, potrivit estimarilor presedintelui CA al MedLife.

Citeste si:

"Avem 3.000 de clienti persoane juridice. Nu exista saptamana in care sa nu aflam ca o companie si-a redus personalul cu 3-5%", a adaugat Marcu.

Pe de alta parte, segmentul retailului (neplatitori de abonamente) este in continua crestere intrucat statul nu poate acoperi nevoile contribuabililor.

Mihail Marcu a mai precizat ca piata serviciilor medicale se va afla intr-o crestere dinamica in urmatorii ani, in conditiile in care statul aloca Sanatatii mai putin de 4% din PIB, la mare distanta de media europeana, de 8%.