Investitiile in parcurile eoliane pot ajunge la 1,5-1,7 milioane euro pe MW, astfel ca pentru constructia unor capacitati de 160 MW costurile ar putea depasi 270 milioane de euro.

Massimo Moratti este fiul lui Angelo Moratti, fondatorul companiei Saras.

Compania italiana Saras detine 15% din capacitatea de rafinare a petrolului din Italia si are activitati si in sectorul gazului natural lichefiat.

De asemenea, Saras detine capacitati de productie a energiei electrice care livreaza o cantitate de 4 TWh pe an, echivalentul a 7% din productia anuala a Romaniei, precum si fabrici de productie a biodieselului, cu o capacitate de 200.000 de tone.

Citeste si:

Moratti s-a intalnit miercuri la, Palatul Cotroceni, cu presedintele Traian Basescu, care i-a multumit pentru investitiile companiei in Romania.

"Va multumesc foarte mult pentru investitiile pe care le faceti in Romania. Suntem foarte impresionati de ce faceti in domeniul energiei electrice si speram ca va veti extinde afacerile", a spus Basescu.

Moratti a afirmat ca va continua investitiile in domeniul electricitatii, dar si ca va activa in domeniul organizatiilor non-profit, pentru copii.