Declinul s-a datorat, in principal, reducerii vanzarilor pe zona industriala, unul dintre cele trei segmente de business pe care grupul suedez este prezent pe piata locala, alaturi de profile metalice si de ventilatii.

Andrei Sulyok, directorul general al companiei, estima, la sfarsitul anului trecut, o crestere usoara a businessului in 2011, pana la nivelul din 2009, de circa 25 de milioane de euro.

“Pot sa va spun doar ca am revizuit estimarile pe care le-am facut la sfarsitul anului trecut”, a afirmat Sulyok, care nu a dorit sa precizeze daca si-a bugetat o crestere sau o scadere a cifrei de afaceri in 2011, comparativ cu 2010.

Piata de invelitori din Romania s-a ridicat anul trecut la 120 - 140 de milioane de euro, in valoare, si la 25,6 de milioane de metri patrati, in volum, in scadere usoara fata de cele 26,6 de milioane de metri patrati din 2009, potrivit unui studiu realizat de compania de cercetare Neomar Consulting.

Citeste si:

Tigla metalica, segmentul pe care activeaza compania, a reprezentat anul trecut 51% din vanzarile totale de invelitori de pe piata locala.

Pentru 2011, Neomar Consulting estimeaza o crestere a volumelor de invelitori vandute pana la 27,1 de milioane de metri patrati.

Printre competitorii locali ai Lindab se numara Ruukki Romania, ArcelorMittal Construction sau Megaprofil.