Antibiotice investeste 12 milioane de euro in extinderea capacitatii de produse. Investitia va permite introducerea in fabricatie a medicamentelor antiinfectioase de ultima generatie, din categoria antibioticelor nonpenicilinice sub forma de pulberi sterile, injectabile, informeaza un comunicat al companiei.
Viitorul flux de produse parenterale, estimat a fi finalizat in 2013, va avea o capacitate de productie de 10 milioane flacoane anual.

Prin programul "Cresterea Competitivitatii Economice" compania a atras o finantare europeana nerabursabila in valoare de 17,9 milioane lei (aproximativ 4,2 milioane Euro), restul sumei urmand a fi asigurata din resurse proprii.

Fondurile europene vor fi utilizate pentru achizitia de echipamente si instalatii necesare dotarii noului flux de fabricatie.

„Realizarea acestui amplu proiect de investitie este in acord cu planul de dezvoltare strategica a companiei – consolidarea pozitiei detinute pe segmentul medicatiei antiinfectioase - si reprezinta totodata o modalitate de extindere a afacerilor atat pe piata interna cat si pe plan international. Conform unor estimari provizorii, aceasta investitie va facilita, in primii ani de functionare a sectiei, un avans de cateva procente a cifrei de afaceri”, a declarat Ioan Nani, director general Antibiotice.

Antibiotice detine 44% din cota de piata a medicamentelor antiinfectioase generice care se comercializeaza in Romania - conform datelor statistice ale Cegedim, din iunie 2011.

Cifra de afaceri a Antibiotice Iasi (ATB) a crescut in primul trimestru cu 20%, la 71,2 milioane lei (16,8 milioane euro), iar profitul net a avansat cu 22%, la 13,2 milioane lei (3,1 milioane euro).
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri