Viitorul flux de produse parenterale, estimat a fi finalizat in 2013, va avea o capacitate de productie de 10 milioane flacoane anual.

Prin programul "Cresterea Competitivitatii Economice" compania a atras o finantare europeana nerabursabila in valoare de 17,9 milioane lei (aproximativ 4,2 milioane Euro), restul sumei urmand a fi asigurata din resurse proprii.

Fondurile europene vor fi utilizate pentru achizitia de echipamente si instalatii necesare dotarii noului flux de fabricatie.

Citeste si:

„Realizarea acestui amplu proiect de investitie este in acord cu planul de dezvoltare strategica a companiei – consolidarea pozitiei detinute pe segmentul medicatiei antiinfectioase - si reprezinta totodata o modalitate de extindere a afacerilor atat pe piata interna cat si pe plan international. Conform unor estimari provizorii, aceasta investitie va facilita, in primii ani de functionare a sectiei, un avans de cateva procente a cifrei de afaceri”, a declarat Ioan Nani, director general Antibiotice.

Antibiotice detine 44% din cota de piata a medicamentelor antiinfectioase generice care se comercializeaza in Romania - conform datelor statistice ale Cegedim, din iunie 2011.

Cifra de afaceri a Antibiotice Iasi (ATB) a crescut in primul trimestru cu 20%, la 71,2 milioane lei (16,8 milioane euro), iar profitul net a avansat cu 22%, la 13,2 milioane lei (3,1 milioane euro).