Aproximativ 40% dintre romani isi doresc in prezent sa incerce o schimbare de cariera, iar mai mult de jumatate (54%) nu sunt interesati de tara din care provine angajatorul, arata un sondaj realizat de siteul de recrutare BestJobs.
O treime dintre romani prefera companiile straine, in timp ce doar 13% aleg companiile autohtone, potrivit sondajului.

In sondaj se mai arata ca in timp ce 38% dintre romani isi doresc o schimbare de cariera, mai putin de un sfert (24%) dintre acestia sunt multumiti de job si de domeniul de activitate.

In acelasi timp, 21% dintre participantii la sondaj au declarat ca sunt de asemenea multumiti de jobul din prezent, dar iau in calcul posibilitatea ca in viitor sa incerce si un alt domeniu.

Pe de alta parte, un procent de 17% dintre romani nu sunt interesati sa isi cladeasca o cariera si isi doresc un job pentru a se putea sustine financiar.

BestJobs.ro a chestionat recent 3.040 de respondenti pentru a afla daca sunt multumiti de domeniul in care profeseaza momentan si daca originea unui angajator este importanta pentru ei. Sondajele au fost efectuate la nivel national.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri