Producatorul de aluminiu Alro Slatina (ALR) si actionarul sau majoritar, grupul Vimetco, si Enel sunt interesate sa participe la constructia unei termocentrale de 750 milioane de euro la Complexul Energetic Rovinari, a declarat joi directorul general al producatorului de energie, Tiberiu Trotea.

"Ofertele se vor deschide in 30 septembrie si se va alege potentialul investitor in bazinul Rovinari pentru o centrala electrica de 500 MW. Termenul initial era 18 august, dar doi ofertanti au cerut prelungirea termenului. Sunt cinci ofertanti, avem semnale de la toti ca vor participa la deschiderea ofertelor. Este vorba de Alro Slatina, Vimetco, Enel din Italia si doua firme din China", a afirmat Trotea, citat de Mediafax.

Proiectul va fi derulat de o societate mixta, in care investitorul va asigura partea financiara, in timp ce compania de stat va participa cu active.

Complexul energetic Rovinari a anuntat, in vara anului trecut, ca intentioneaza sa contracteze lucrari de constructie a unui bloc energetic de 500 MW, iar la inceputul acestui an a fost angajat un consultant care sa asiste compania in negocierile cu investitorii interesati de acest proiect.

Lucrarile ar urma sa fie finalizate la 31 decembrie 2014. Complexul Energetic Rovinari este detinut de stat, prin Ministrul Economiei.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »Citeste si
Hidroelectrica nu poate suplini productia de energie a CE Oltenia