Interesele managerului privat sau de stat nu sunt aliniate cu cele ale statului. Daca distribui actiunile companiilor de stat unor fonduri de investitii, atunci sistemul ar functiona”, a spus Patriciu, intr-o conferinta de presa.

Intrebat daca ar fi interesat sa participe la procesul de selectare a managerilor privati pentru a conduce o companie de stat, Patriciu a raspuns ca are din ce sa-si “duca viata” si ca daca ar considera-o solutie viabila, atunci s-ar duce gratis.

Hidroelectrica, Oltchim, Societatea Nationala a Lignitului Oltenia (SNLO), Electrica Furnizare si Romarm sunt primele companii din subordinea Ministerului Economiei care vor avea management privat, potrivit Mediafax.

Managerii privati care vor fi numiti la companiile de stat ar putea castiga lunar sume care ajung pana la 75.000 de euro brut, la care se vor adauga milioane de euro anual in cazul unor societati cu profit ridicat, daca sunt indeplinite criteriile de performanta din contract, potrivit unui proiect.

Citeste si:

Suma incasata de managerul privat din profitul net ar putea depasi insa doua milioane euro si ar ajunge chiar la patru milioane euro in cazul unor companii profitabile, precum Romgaz, Transgaz si Hidroelectrica.

Dinu Patriciu are o avere estimata de revista Forbes la 2,3 miliarde de euro si detine companii in domeniul energiei, mass-media, energetic, HoReCa si retail. In plus, el este actionar in cadrul Bancii Populare a Georgiei.