Fostul CEO și actualul președinte al Toyota, Akio Toyoda, crede în continuare că mașinile electrice nu reprezintă singura cale de a elimina emisiile poluante din sectorul auto. Acesta a spus, recent, că „oricât vor evolua EV-urile pe baterii”, ele nu vor reuși să răstoarne balanța și că mașinile hibride, dar și cele pe hidrogen vor fi mai căutate.

Opțiunea cu privire la soluția de propulsie preferată „stă în mâinile clienților și a piețelor, nu a puterilor politice sau a organismelor de reglementare”, a explicat Toyoda. „Tocmai de aceea noi, la Toyota, am optat pentru o dezvoltare pe mai multe paliere, deoarece noi activăm în toată lumea și oferim familii de modele complete cu sisteme de propulsie diverse”, a spus acesta.

Acesta a mai spus că, în contextul în care aproximativ 1 miliard de persoane nu au acces la energie electrică, soluția unică a BEV-urilor (battery electric vehicle) nu este viabilă pentru toată lumea. Spusele lui Toyoda sunt, însă, contrazise de Agenția Internațională a Energiei (AIE) căci din datele publicate de această organizație reiese că doar 775 milioane de persoane n-ar avea curent.

Toyoda s-a mai arătat și nedumerit cu privire la susținerea politică (și nu numai) de care se bucură mașinile electrice, spunând că „nu ni se explică” de ce aceasta este cea mai bună variantă. Toyota a fost criticată public pentru ritmul lent cu care trece la mașini electrice. Chiar și astăzi, Toyota oferă un singur EV în Europa, crossoverul Bz4x, dar noul CEO a anunțat un val de lansări în următorii trei ani.

Sursa foto: Toyota

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri