Fostul lider Donald Trump, candidat la prezidenţialele americane, a dat asigurări, în cursul unui emisiuni difuzate la postul britanic de televiziune GB News, că recentele sale ameninţări la adresa NATO au fost înainte de toate un "mod de a negocia" cu ţările Alianţei Nord-Atlantice, scrie AFP, conform Agerpres.

Omul de afaceri republican a semănat panică în Europa când a ameninţat în februarie că nu va mai garanta protecţia ţărilor NATO împotriva Rusiei dacă nu îşi plătesc partea lor.

Acesta afirmaţii au fost puternic criticate de mai mulţi lideri europeni şi de rivalul său democrat, preşedintele american Joe Biden.

"Este un mod de a negocia", a declarat fostul şef de stat în cursul unei discuţii cu Nigel Farage, figură a extremei drepte britanice. "Statele Unite trebuie să plătească partea lor, nu partea tuturor", a spus omul de afaceri la GB News.

Donald Trump s-a lăudat şi că a umplut conturile NATO datorită declaraţiilor sale.

"Au început să plătească datorită acestor comentarii pe care le-aţi văzut acum două sau trei săptămâni", a spus el, fără să dea vreun exemplu.

Republicanul, care se va confrunta cu preşedintele democrat Joe Biden la alegerile din noiembrie, reproşează în mod regulat aliaţilor din Organizaţia Tratatului Atlanticului de Nord (NATO) că nu îşi respectă angajamentele în ceea ce priveşte cheltuielile militare.

"Nu uitaţi că toate acestea sunt mai importante pentru ei decât pentru noi, noi avem un ocean care ne desparte de anumite probleme", a subliniat el marţi. "Un ocean mare, frumos", a mai afirmat Donald Trump, citat de AFP.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri