Premierul ungar Viktor Orban, revenit din SUA, unde s-a întâlnit cu aspirantul republican la preşedinţia SUA, Donald Trump, a declarat că acesta din urmă l-a asigurat că, dacă ajunge din nou la Casa Albă, Washingtonul "nu va da nici măcar un cent Ucrainei", relatează luni agenţiile AFP şi EFE.

Trump "are o viziune foarte clară, cu care este dificil să nu fii de acord. El spune aşa: mai întâi, nu va da nici măcar un cent în războiul între Ucraina şi Rusia" dacă revine la Casa Albă, a afirmat Orban duminică seară la postul public ungar M1, conform Agerpres.ro.

"Dacă americanii nu dau bani, europenii nu vor putea finanţa singuri acest război. Şi, în consecinţă, războiul se va încheia", întrucât "este evident că Ucraina nu se va putea descurca prin mijloacele proprii", a explicat premierul ungar.

Trump are "planuri suficient de detaliate asupra modalităţii" de a readuce pacea, a mai remarcat Orban, fără a dezvălui mai mult.

De asemenea, a mai spus premierul ungar, "Trump nu doreşte (ca SUA) să finanţeze securitatea Europei în locul europenilor", făcând referire la declaraţii anterioare în care candidatul republican a sugerat că, în cazul unei agresiuni, nu ar fi dispus să apere ţările NATO care nu cheltuie pentru apărare cel puţin 2% din PIB, ţinta stabilită în cadrul Alianţei Nord-Atlantice.

Solicitată de AFP, echipa lui Trump nu a comentat deocamdată afirmaţiile premierului ungar. Nici Trump însuşi nu a vorbit despre întrevederea avută cu Orban în Florida săptămâna trecută, întâlnire criticată de adversarul său democrat, preşedintele Joe Biden.

Acesta din urmă a cerut un nou ajutor pentru Ucraina, în valoare de 61,4 miliarde de dolari, care în Congres a trecut de Senatul majoritar democrat, dar este blocat în Camera Reprezentanţilor de republicani, în special de preşedintele acestei camere, Mike Johnson, care este un apropiat al lui Trump.

Sursa foto: shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri