O înrăutăţire a situaţiei economice va fi un element decisiv care forţează guvernele statelor membre ale Uniunii Europene să se ''alăture taberei păcii'' şi să aducă un final rapid războiului din Ucraina, a declarat vineri premierul ungar Viktor Orban, relatează MTI, conform Agerpres.

''Ucraina nu ar fi capabilă să ducă acest război dacă noi nu i-am da arme şi o grămadă de bani. I-am dat Ucrainei aproximativ 180 miliarde de forinţi (468 milioane de euro) din fondurile UE de la începutul războiului şi în schimb nu am ajuns nici cu un pas mai aproape de pace. De fapt, parcă suntem mai departe de ea'', a spus Orban la postul public de radio ungar.

''Mijloacele decisive se află în mâinile americanilor'', a adăugat şeful executivului ungar. La finalul lui august, premierul ungar a avertizat cu privire la pericolul izbucnirii unui al treilea război mondial şi a făcut un apel la instaurarea păcii cât mai curând în Ucraina.

Într-un interviu acordat comentatorului politic american Tucker Carlson şi postat pe pagina acestuia pe platforma X (fosta Twitter), şeful guvernului de la Budapesta s-a pronunţat pentru un acord cu Rusia asupra noii arhitecturi de securitate ''pentru a furniza securitate, suveranitate pentru Ucraina, dar nu aderarea la NATO''.

''Trăim într-un moment foarte periculos. Al treilea război mondial ar putea bate la uşă. Trebuie să avem mare, mare grijă. Dacă vreo ţară europeană ar trimite trupe pe teren, asta ar însemna un război direct între Occident şi Rusia. Şi am fi în al treilea război mondial, imediat. Aşadar, acum este un moment foarte periculos'', a subliniat atunci Orban.

El a avertizat de asemenea că aderarea Ucrainei la NATO va duce imediat la declanşarea celui de-al treilea război mondial deoarece ar însemna că alianţa nord-atlantică este în război cu Rusia. "Dacă am face ceea ce cere preşedintele ucrainean, am fi în al treilea război mondial", a susţinut în iulie Viktor Orban într-un interviu pentru postul de radio public ungar.

Sursa foto: Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri