Preşedintele american Joe Biden a făcut apel la menţinerea ''angajamentului sacru'' al Statelor Unite în cadrul NATO, pe fondul criticilor recurente ale rivalului său republican Donald Trump contra alianţei transatlantice, informează agenţia France Presse, scrie Agerpres.

''Trebuie să ne reamintim că angajamentul sacru pe care îl luăm faţă de aliaţii noştri, adică a apăra şi cel mai mic petic al teritoriului NATO, ne consolidează de asemenea propria securitate şi dă Statelor Unite un zid de apărare ce nu are echivalent în lume'', a scris Joe Biden (81 de ani) într-un comunicat difuzat cu ocazia împlinirii a 75 de ani de la fondarea Organizaţiei Tratatului Atlanticului de Nord (NATO).

NATO ''este cea mai mare alianţă militară care a existat vreodată, dar nu a ajuns aşa întâmplător'', a spus liderul de la Casa Albă, care în noiembrie va încerca să obţină un nou mandat de preşedinte.

El îl va înfrunta pe republicanul Donald Trump. Magnatul în vârstă de 77 de ani a semănat panică în Europa după ce a ameninţat, în februarie, că SUA nu vor mai garanta protecţia ţărilor europene din NATO în faţa Rusiei dacă statele respective nu alocă suficienţi bani pentru apărare.

Ulterior, Trump a dat asigurări că afirmaţiile sale constituie o modalitate de a ''negocia'' şi de a pune presiune pe europeni. "Statele Unite trebuie să plătească partea lor, nu partea tuturor", a spus omul de afaceri la GB News.

Donald Trump s-a lăudat şi că a umplut conturile NATO datorită declaraţiilor sale. "Au început să plătească datorită acestor comentarii pe care le-aţi văzut acum două sau trei săptămâni", a afirmat el, fără a da vreun exemplu.

Sursa foto: shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri