Un înalt oficial paraguayan a fost demis din funcţie pentru că a semnat un memorandum de cooperare ce pleda pentru iniţierea de relaţii diplomatice cu o ţară care nu există, transmite AFP, preluat de Agerpres.

Arnaldo Chamorro, fost şef de cabinet în Ministerul Agriculturii, a anunţat el însuşi presei că a fost demis cu o zi înainte, după ce a semnat în octombrie un acord cu reprezentanţii "Statele Unite ale Kailasa", o aşa-numită insulă din nordul Americii de Sud.

"Au venit şi şi-au exprimat dorinţa de a ajuta Paraguay, au prezentat mai multe proiecte, i-am ascultat şi asta a fost", a explicat oficialul, recunoscând că a fost păcălit.

Cei doi "emisari" au fost chiar primiţi pe scurt de ministrul Carlos Gimenez, a adăugat el.

În memorandumul cu antetul şi sigiliul ministerului, fostul şef de cabinet spune că îl "felicită onorabilul Nithyananda Paramashivam, suveranul Statelor Unite din Kailasa şi apreciază contribuţiile sale la hinduism, umanitate şi Republica Paraguay".

Acesta recomandă "ca guvernul Paraguayului să exploreze în mod activ stabilirea de relaţii diplomatice cu Statele Unite ale Kailasa şi să sprijine admiterea ca stat suveran în cadrul diferitelor organizaţii internaţionale, inclusiv Naţiunile Unite".

Potrivit mai multor mass-media paraguayene,"suveranul" în cauză este în realitate un cetăţean indian, căutat de sistemul de justiţie al ţării sale.

Ministerul a denunţat într-un comunicat de presă "erori de procedură" ale fostului funcţionar cu privire la un document "ce nu poate fi considerat oficial" şi care a fost realizat "fără autorizaţie (...) şi nici competenţa necesară". Prin urmare, asigură "respingerea oricărui tip de obligaţie legală sau administrativă" faţă de "organizaţia menţionată".

Sursa foto: Pixabay

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri