"Calendarul Nabucco este dependent de disponibilitatea surselor de gaze. In momentul de fata asteptam decizia consortiului Sah Deniz II inainte de a reevalua acest calendar. Demararea constructiei este in continuare planificata pentru 2013 si momentan nu estimam intarzieri. Dorim sa finalizam constructia pana la sfarsitul lui 2017, astfel incat totul sa fie gata pentru exportul de gaze naturale", a afirmat, intr-o declaratie de presa, purtatorul de cuvant al consortiului Nabucco, Christian Dolezal, scrie Mediafax.

Directorul general al grupului austriac OMV, Gerhard Roiss, a declarat marti, la Viena, ca gazoductul Nabucco ar putea intra in exploatare in 2018, cu o intarziere de un an fata de termenul stabilit oficial.

Roiss a aratat ca primele livrari de gaze din Asia Centrala catre Europa nu vor avea loc inainte de 2018.

Citeste si:

Nabucco, sustinut de Uniunea Europeana, concureaza cu proiectul South Stream, al grupului rus Gazprom si al companiei italiene Eni, care vor la randul lor sa exploateze gaze in regiunea Marii Caspice.

Nabucco va transporta gaze caspice catre Europa, pe o distanta de 4.000 de kilometri si va traversa Turcia, Bulgaria, Romania si Ungaria, ocolind Rusia si Ucraina.

Proiectul va avea un cost estimat de 7,9 miliarde de euro si reuneste un consortiu format din RWE (Germania), OMV (Austria), MOL (Ungaria), Transgaz (Romania), Bulgargas (Bulgaria) si Botas (Turcia).